Krakow

I den sydlige del af Polen ligger landets tidligere hovedstad Krakow. Byen var hovedstad indtil 1600-tallet og i dag står byen som en charmerende og velbevaret kulturskat fra middelalderen. Krakow er også en universitetsby så her er der et livligt studenterliv og byen er præget af sine mange universiteter og uddannelsesinstitutioner. Med til byens historie hører 2. verdenskrig, og selvom byen klarede sig igennem krigen uden ødelæggelser finder man her levn fra fortiden; ikke langt fra byen ligger koncentrationslejeren Auschwitz-Birkenau og man bør besøge stedet, selvom en tur hertil er alt andet end opløftende. Omkring 11 kilometer fra byen ligger Krakow-Balice International Airport (KRK). Med bus tager det ca. 30 minutter at komme fra lufthavnen til byen.

Krakow ligger i den sydlige del af Polen og var hovedstaden indtil begyndelsen af 1600-tallet.

Krakow klarede sig igennem 2. Verdenskrig uden ødelæggelser, og byen er en velbevaret og charmerende gammel kulturskat fra middelalderen. Krakow står på UNESCO’s liste over verdensarv-steder. I Krakow er der et blomstrende studenterliv, der er flere universiteter og uddannelsesinstitutioner. Studenterlivet præger nattelivet, som er ret intensivt.

Uden for Krakow ligger Auschwitz- Birkenau, som er en koncentrationslejr, der stadig bringer sørgelige minder frem.

Krakow-Balice International Airport (KRK) ligger ca. 11 km uden for byen, og det tager ca. 30 minutter med bus at komme dertil.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Krakow
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan 0°C -7°C
Feb 2°C -5°C
Mar 7°C -1°C
Apr 14°C 3°C
Maj 19°C 8°C
Jun 22°C 11°C
Jul 23°C 12°C
Aug 23°C 12°C
Sep 19°C 9°C
Okt 14°C 4°C
Nov 7°C 0°C
Dec 2°C -4°C
Prognose for Krakow