Lissabon

I Lissabon kan man opleve autentiske sporvogne, som kan transportere dig mellem byens forskellige bydele og op ad nogle af byens stejle gader. Særligt bør man unde sig selv en tur med den antikke linje 28 som kører i Alfamas stejle gader. I den tidligere søfartsnation, der skuer over Atlanten, finder man især fisk og skaldyr på restauranternes menukort, ofte til en god pris og af god kvalitet. Vil man i byen og feste skal man søge mod bydelen Biarro Alto hvor nattelivet er bedst. Lissabon har også gode shoppemuligheder og her er priserne gode, men man skal være opmærksom på at de portugiske størrelser er små set med skandinaviske øjne.

Lissabon er en smuk by med en charmerende og harmonisk blanding af gammelt og nyt.

De autentiske sporvognene kører mellem de forskellige bydele, og der er også et udmærket net af busser og metro. Når man er i Lissabon, må man tage en tur med den antikke sporvogn, linje 28, som kører op og ned ad Alfamas trange og stejle gader.

På Portugals restauranter finder man mest fisk og skaldyr på menuen, og retterne er som regel relativt billige, og det er store portioner. Lissabon er kendt for sine fliser og sin keramik. Her finder man bl.a. et flisemuseum.

I bydelen, Biarro Alto, er nattelivet det bedste; her ligger barer og natklubber tæt i de smalle gader.

Shoppingforholdene er gode, og varerne er stadig relativt billige – især tøjet, fordi Portugal er én stor tekstilproducent. Baxia er den mest kendte bydel hvad angår shopping. Men lige uden for byen er der flere store indkøbscentre – bl.a. Colombo, som har åbent helt frem til midnat.

Som afveksling fra storbyen, kan det anbefales at tage på udflugt både til badestederne Cascais og Estoril, den fantastiske historiske byen Sintra eller den idylliske fiskerlandsby, Ericeira, som ligger helt mod vest ved havet. I Lissabon finder du god og rimelig togforbindelse til badesteder udenfor byen. Det kan også anbefales at leje en bil eller leie cykel hos Bike Iberia.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Lissabon
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan 14°C 8°C 16°C
Feb 16°C 9°C 16°C
Mar 18°C 10°C 16°C
Apr 19°C 11°C 17°C
Maj 21°C 13°C 18°C
Jun 25°C 16°C 19°C
Jul 28°C 18°C 20°C
Aug 28°C 18°C 20°C
Sep 26°C 17°C 20°C
Okt 22°C 15°C 20°C
Nov 18°C 12°C 19°C
Dec 15°C 10°C 17°C
Prognose for Lissabon