Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Gozo

Forside » Malta » Gozo

Gozo
Gozo er et fredfyldt, idyllisk og frodigt område med charmerende fiskerlandsbyer. Det anbefales at leje bil eller cykel og på den måde tage på udflugter og opdage denne smukke ø. Der er gode muligheder for at finde egne badebugter med klipper eller sandstrande. Øens mest kendte og besøgte sted er Victoria, som er spændende med sin gamle arkitektur, torve, shoppingmuligheder og restauranter. Gozo byder også på mange seværdigheder og et fantastisk og klart vand. Her bor man i mindre byer, hvor det virker, som om tiden har stået stille, og atmosfæren er præget af, at tempoet er stille og roligt. I højsæsonen er der et lille udbud af fornøjelser og barer og et enkelt diskotek. Kart Gozo

Marsalforn
Marsalforn var oprindelig en lille fiskerby på den nordlige del af øen. Byen har udviklet sig til at være en af Gozos mest populære steder. Størrelsen på byen gør, at stort set alt ligger indenfor behagelig gåafstand. Her er der en behagelig stemning, man tager livet, som det kommer, man spadserer langs strandpromenaden eller soler og bader ved den lille strand. I og omkring Marsalforn ligger der flere klippestrande. I sommermånederne er der et godt udvalg af butikker, restauranter og barer. Mange maltesere rejser hertil og tilbringer weekenderne her. I lavsæsonen er der meget stille. Der er gode busforbindelser fra Marsalforn til bl.a. øens hovedstad, Victoria.
» Bilder og kart fra Marsalforn

Mgarr
Kommer man til Gozo fra Malta med båd, ankommer man sandsynligvis til Mgarr. Byen er Gozos indgangsport og den vigtigste havneby. Ser man op mod byen fra havnene, er den smukke kirke, Lordes Church og borgen, Fort Chambray, velkendte landemærker. I sommermånederne går der badebåde uafbrudt til Comino, som er den tredje største af de maltesiske øer. På Camino er vandet lysende blåt og perfekt til dykning. Fra Mgarr er der gode busforbindelser til Gozos største sandstrand, Ramla Bay, og til øens hovedstad, Victoria. Hvis man vil besøge Maltas hovedstad, Valletta, går der både dagligt fra Mgarr.
» Bilder og kart fra Mgarr

Sannat
Sannat er en lille by, som ligger højt i indlandet. Her er der en del små restauranter, barer og madvarebutikker. Netop fordi byen ligger så højt, som den gør, er der en smuk udsigt til naboøerne herfra.
» Bilder og kart fra Sannat

San Lawrenz
På Gozos vestlige side ligger lille charmerende San Lawrenz. Byen ligger på et plateau med en smuk udsigt ud over området. Den har fået sit navn efter en skytsengel. Her er der et begrænset udvalg af restauranter; de er små og ligger ved det lille torv. Der er gode busforbindelser til hovedstaden, Victoria, hvor der til gengæld er et stort udvalg af butikker og restauranter.
» Bilder og kart fra San Lawrenz

Xaghra
Xaghra ligger naturskønt på en klippe, og udsigten er utrolig smuk. Her i denne historiske by er tempoet roligt. Der er ca. 5 minutter med bil til den flotte strand, Ramla. Der er ikke meget at købe i Xaghra, men hovedstaden Victoria ligger bare små 10 minutters kørsel derfra. Der er et par små restauranter, men udvalget er begrænset. Der er gode busforbindelser til andre dele af øen.
» Bilder og kart fra Xaghra

Xlendi
Xlendi ligger i en smuk bugt. Det er en charmerende og romantisk by, og der ligger en lille sandstrand midt i byen. Vandet er klart og passer perfekt til snorkling og dykning. I Xlendi er der en del souvenirbutikker, men ønsker man et større udvalg af butikker, må man til Gozos hovedstad, Victoria, eller til Valletta. Her er det et stort udvalg af restauranter og barer, men forlystelselsesliv er alligevel begrænset.
» Bilder og kart fra Xlendi

Marsalforn | Mgarr | Sannat | San Lawrenz | Xaghra | Xlendi