Billede af Attard

Attard

Attard er sammen med Lija og Balzan en af de såkaldte tre landsbyer. Mange rige familier byggede sommerboliger her i begyndelsen af det 20. århundrede, og de tre landsbyer bliver stadig set på som et eksklusivet byområde.

Attard ligger ca. midt imellem Maltas middelalderhovedstad, Mdina, og riddernes "nye" hovedstad, Valletta. Dens placering betød, at landsbyen altid var i centrum og lettilgængelig ift. transport og handel mellem de to steder. Først var der vandforsyningsprojektet, Wignacourt, som var færdigt i 1615. Det blev bygget for at løse problemerne omkring Vallettas drikkevandforsyning. Sent i det 19. århundrede kom jernbanen, som blev nedlagt igen i 1930.

Attard er i dag præget af store villaer og haver, hvor den mest imponerende er San Anton Palace - bygget af stormesteren, Antoine de Paule, sent i 16-hundredetallet. Disse ligger lige ved hotellet, Corinthia Palace.

I landsbyen er der mange arkitektoniske perler, men den flotteste er nok menighedskirken af St Mary (1616) - udformet af den maltesiske arkitekt, Tumas Dingli. Den betragtes som det bedste renæssancemonument på øerne.

Søg efter rejser til Attard

Wikipedia-artikler

Kort

Andre destinationer i Malta