Marrakech

Bare navnet, Marrakech, lyder spændende og fortryllende og her bliver man ikke skuffet. Dette er en orientalsk og eksotisk by med en sagnomspundet historie, som hentet ud af eventyret "Tusind og én nat". I Marrakech er der stærke farver, og inden for byens rosa murer ligger medinaen. Medinaen er med sine stærke dufte fra krydderierne berusende og byder på slangetæmmere, mavedansere og handlende i et herligt virvar. Er man i Marrakesh bør man besøge torvet, Djema-el-Fna, om aftenen når det forandres fra markedsplads til en stor udendørs restaurant. Vil man fest finder man barerne og diskotekerne på byens større hoteller. Fra lufthavnen i Agadis skal man køre ca. 250 km ind i landet for at komme til Marrakech. Her er der ingen strande; man bader i hotellernes bassiner.

I Marrakesh finder man livlige basarer, en historie omgærdet af myter og smukke eksotiske bygninger.

Navnet Marrakech, som betyder Guds land, er i sig selv et løfte om en fortryllende oplevelse. Og det får man her, da byen ligger ved foden af Atlasbjergene, to timer nordøst for Agadir. Marrakech er en orientalsk og eksotisk by med en sagnomspunden historie, hvor byens strålende farver leder tankerne hen på eventyret ”Tusind og en nat”. Indenfor den rød-rosa bymuren finder man stærke berusende dufte af krydderi, slangetæmmere, mavedansere og handlende i et fantastisk kaos.

Byen er delt i to hovedområder. Ville Nouvelle, som er en moderne bydel med brede og rene gader, fashionable restauranter og nye indkøbscentre. Kontrasten er stor til den gamle by Medina. Med sine labyrintiske gyder fyldt med basarer og gader føles det som om man rejser flere hundrede år tilbage i tiden. Specielt er det en fornøjelse at besøge hjertet af Medina som er et torv med navnet Djemaa El-Fna. Om aftenen forandres hele pladsen til en stor udendørs restaurant med akrobatiske shows, musikere og dansere.

Tips til aktiviteter i Marrakech:

* Føl dig som Aladdin og bo i en Riad. Et gammelt åbent hus med en gårdsplads. I dag er mange Riader hoteller eller gæstehuse.

* Besøg en af landsbyerne, som ligger i Atlasbjergene f.eks. Asni eller Amizmiz.

* Shop i en af byens mange basarer. Her kan man finde alt fra krydderier, sko, kashmir, krukker, lamper og meget andet spændende.

* Besøg velbevarede Saadian Tombs, der stammer fra Sultan Ahmad al-Mansur der levede i slutningen af 1500-tallet.

* Oplev Koutoubia Mosque – et landemærke i Marrakech og om aftenen bliver moskeen lyst op.

* Se Majorelle Gardens, en park med forskellige planter, kaktusser og Museum of Islamic Art

* Bo på berømte Nikki Beach

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Marrakesh
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan 17°C 6°C
Feb 20°C 7°C
Mar 22°C 9°C
Apr 24°C 11°C
Maj 29°C 14°C
Jun 32°C 17°C
Jul 37°C 20°C
Aug 37°C 20°C
Sep 33°C 18°C
Okt 27°C 14°C
Nov 22°C 11°C
Dec 18°C 6°C
Prognose for Marrakesh