4 dejlige byer ved stranden

4 dejlige byer ved stranden

Publiceret: 2024-03-19 - Opdateret: 2024-03-19

– en fantastisk sikring

I april og maj sker der mange gode ting. Steder, der har ligget i vinterdvale, vågner til live, og for en LIV det er. Det blomstrer. Solen varmer. Vi spiser frokost og middag under åben himmel. Vi tager til stranden…

Men der er en lille risiko. For selvom dagene er behageligt varme, sker det, at der kommer skyer. Sjældent hver dag, og sjældent hele dagen, men indimellem. Derfor er det smart at have en hyggelig by lige i nærheden at hænge ud i om nødvendigt.

Her er nogle dejlige byer med skønne strande:

De bedste priser på pakkerejser til byer ved stranden

Porto er lillesøstra til Lisboa
Porto er lillesøstra til Lisboa

Porto

– den seje lillesøster

Porto er i medvind for tiden. Barer og restauranter flyder ud på gaden, og med korte mellemrum åbner en ny restaurant, en bar, en butik eller et hotel. Det går ikke ud over det «gamle» Porto, som er mindst lige så charmerende som før. Som f.eks. gamlebyen Ribeira eller alle de fristende portvinsbarer. Stranden er heller ikke langt væk, hvis du har lyst til en forfriskende dukkert i Atlanterhavet.

Synes du, at ‘lillesøsteren’ er for lille, har du altid Lissabon let tilgængelig, enten med fly direkte fra Norge eller måske med toget fra Porto.

De bedste priser på pakkerejser med fly og hotel til Porto

Nice på den Franske Riviera
Nice på den Franske Riviera

Nice

– Riviera-chic på La Côte d’Azur

Promenade des Anglais er den lange strandpromenade, der strækker sig fra den ene ende af Nice til den anden. Det er overflødigt at sige, at både strandliv og byliv er let tilgængelige. Og hvis du synes, Nice ikke er nok, er det bare at tage toget, lokalbussen eller en lejebil til en af de andre byer langs Den Franske Riviera.

Der er ikke langt til AntibesSt. Tropez eller Cannes. Der er heller ikke langt til Menton, selvom den by ligger helt op ad den italienske grænse.

De bedste priser på pakkerejser med fly og hotel til Nice

Palma by går aldri av moten
Palma by går aldri av moten

Palma på Mallorca

– mere populær end nogensinde

Palma by er nærmest obligatorisk, hvis du kan lide smukke byer. Det spiller ingen rolle, om du aldrig har været her, eller om du har været her hundrede gange. Du forelsker dig på ny – hver eneste gang. Og strandene uden for byen er mest sandsynlig de smukkeste i Middelhavet.

Hvis du foretrækker at bo ved stranden – med kort afstand til bylivet, kan du kigge på IlletesCan Pastilla og Playa de Palma.

De bedste priser på pakkerejser med fly og hotel til Palma by

Storbyen Barcelona med vakker strand midt i byen
Storbyen Barcelona med vakker strand midt i byen

Barcelona

– kunsten at vælge

Lad os sige det sådan: Hvis du tager til Barcelona, bør du øve dig på kunsten at vælge! Har du været her før, har du måske set Gaudís mesterværker, og du er måske træt af køer og sightseeing. Så hvad med at tage til bystranden i charmerende, let rufsete Barceloneta? Du kan stadig besøge trendy butikker og gallerier i El Born, slentre gennem gaderne i Barri Gòtic eller svinge forbi de livlige markeder i Gràcia.

dagstur kunne f.eks. være at tage lokaltoget mod nord til småbyerne og badebugterne langs Costa Brava. Men så var der det med at vælge…

De bedste priser på pakkerejser med fly og hotel til Barcelona