Billede af Paphos

Paphos

I den sydvestlige del af Cypern ligger Paphos (Paphos). Dette er på mange måder et lidt anderledes rejsemål, selvom strandene her er lige så smukke som andre steder på øen. Dette er også en by, hvor du møder hverdagslivet og byens egne indbyggere på gaderne, på caféerne og på markedet.

Paphos' to bydele

Den øvre del af Paphos (Pano Pafos) er den lokale del, hvor miljøet præges af lokalt hverdagsliv med små restauranter og ikke mindst den smukke torvehal med et eldorado af farver, dufte og folkeliv. I den del af byen, som ligger nærmest havet, møder du et velordnet ferieliv med strandpromenade, restauranter, strande og klipper.

Strande, sol og bad i og omkring Paphos

I og omkring Paphos er der smukke strande, klipper og små grotter. Strandene i området varierer mellem små stenstrande og lange sandstrande. Nogle af strandene langs halvøens kyst når du lettest med båd. Du kan tage med en af turbådene fra havnen i Paphos. Her ligger også Akamas-halvøen, et beskyttet naturområde, der er perfekt til smukke vandreture mellem billedskønne små strande. Hele foråret er halvøen et farvestrålende blomsterhav. Området har stor botanisk værdi, fordi der findes over hundrede plantearter, som kun vokser her. Der er anlagte vandreruter for både cykel- og fodturister.

Seværdigheder og kulturskatte

Selve Paphos by er en "perle", når det gælder kulturminder. Byen står på UNESCOs verdensarvsliste. Her ligger blandt andet et antikt romersk teater, katakomber og flere kirker fra middelalderen. Den velbevarede gulvmosaik i den romerske villa Dionysos' hus er også værd at se.

Golf nær Paphos

I området omkring Paphos ligger flere af øens fineste golfbaner.

Søg efter rejser til Paphos

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Paphos:

DagDag NatNat BadBad
Januar 17°C 9°C 18°C
Februar 17°C 9°C 17°C
Marts 19°C 10°C 18°C
April 22°C 12°C 18°C
Maj 26°C 15°C 22°C
Juni 29°C 19°C 25°C
Juli 31°C 21°C 28°C
August 32°C 21°C 28°C
September 30°C 19°C 27°C
Oktober 27°C 17°C 25°C
November 23°C 13°C 22°C
December 19°C 10°C 20°C

Prognose for Paphos:

Fly + hotel

Chlórakas ★★★ 7n 3.015,-

Søg efter rejser til Paphos

Kort

Paphos

Flere destinationer