Billede af Berlin

Berlin

Efter murens fald i 1989 er Berlin vokset og er blevet en af Europas mest sprudlende og hotte hovedstæder. De gamle paradegader og torvene "glimter" igen. Der er blevet gjort meget for at viske de tidligere grænser mellem øst og vest ud, men man kan stadig mærke opdelingen.

I Vest-Berlin er det området omkring den store forretningsgade, Kurfürstendamm, som dominerer, og i Øst-Berlin er det det gamle centrum ved Alexanderplatz. Mellem disse formes nu det nye Berlins centrum, Portzdamer Platz. Berlin er en reel kulturby med mængder af aktivitsmuligheder. Der er bl.a. flere operahuse, nationalmuséer og filmindustriens eget "Hollywood". Flere ganger om året arrangeres der festivaler og andre kultureventer. Der er et stort forlystelsesliv med mange forskellgie stilarter - alt fra klassiske tysk "bierstuben" med "ompa ompa-musik" til trendige techno- og house-klubber.

Det er let at finde vej og komme rundt i Berlin med bus, sporvogn eller tog.

Der er tre større lufthavne i Berlinområdet; Tempelhof (THF), som ligger ca. 6 km uden for Berlin, der fra går tog og taxi, Tegel (TXL), som ligger ca. 8 km uden for centrum. Herfra går der også bus, tog og taxi og Schonefeld (SFX), som ligger ca. 19 km uden for Berlin. Herfra går der ligeledes bus, tog og taxi til centrum.

Søg efter rejser til Berlin

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Berlin:

DagDag NatNat BadBad
Januar 3°C -2°C
Februar 4°C -2°C
Marts 8°C 1°C
April 13°C 4°C
Maj 19°C 9°C
Juni 22°C 12°C
Juli 24°C 14°C
August 24°C 14°C
September 19°C 11°C
Oktober 13°C 6°C
November 7°C 2°C
December 4°C 0°C

Prognose for Berlin:

Kort

Berlin

Flere destinationer