Billede af Rom

Rom

Alle veje fører til Rom, siger man, og det passer ganske godt. I hvert fald ligger byen kun få flytimer væk, og mange flyselskaber flyver direkte dertil hver eneste dag hele ugen.

Kunst, arkitektur og historie

Hovedstaden i Italien er et af de mest populære rejsemål i verden. Rom er kendt for sin fantastiske arkitektur, kulturelle oplevelser og en historie, der er blandt de ældste i Europa. Byen er en fin balance mellem det gamle, traditionsrige og det nye og moderne. Her findes et mangfoldigt udvalg af kunstneriske og arkitektoniske oplevelser samt en historie, som du ikke vil finde andre steder i verden. Mange af kunstværkerne og monumenterne behøver du ikke engang anstrenge dig for at se - de er lige der lige foran din næse under en kort gåtur langs Roms gader og torve.

Spadsereture i Rom

Meget i Rom ligger inden for gåafstand, og ofte behøver du ikke gøre andet end at gå, fordi historien, bygningerne og monumenterne er næsten på hvert eneste gadehjørne. En udfordring ved at besøge byen for første gang, eller endda for anden og tredje gang, er alt det, du ikke når at se. Inden for et lille område i centrum ligger det imponerende amfiteater Colosseum, som er en af verdens mest berømte bygninger, Forum Romanum findes "rundt om hjørnet", og Vatikanstaten med Peterskirken ligger på den anden side af floden Tiberen. En kop kaffe eller en gelato på Piazza Navona er et 'must', og Pantheon skal man absolutt besøge. Trevifontænen og Den Spanske Trappe er noget helt andet, men absolut værd at besøge, og ja... det fortsætter i det uendelige.

Mad er et kapitel for sig

Er du glad i pasta og pizza, er du kommet til det rette sted. Der siges, at der findes mere end 350 forskellige pastaretter i Italien, og når det er sagt - hver region har sine egne specialiteter. I Rom er en af specialiteterne Cacio e Pepe, som ganske enkelt er pasta med olie eller smør, ost og peber - i den rette blanding. Simpelt og meget godt! Is, altså gelato, er en selvfølgelighed, når man er i Rom, og der findes isbarer på mange gadehjørner og på de fleste pladser. Tiramisu skal man heller ikke glemme, når vi først taler om søde sager.

At drikke godt er meget enkelt i Rom, og kaffen er ingen undtagelse. Hvis du vil gøre det på den "rigtige" måde, drikker du cappuccino til morgenmad. Resten af dagen er det en lille, stærk espresso, der gælder, om nødvendigt med en lille smule mælk. Og hvis du vil være helt italiensk, drikker du din kaffe stående ved bardisken, inden du skynder dig ud ad døren næsten lige så hurtigt, som du kom ind. Gode vine er et andet kapitel, som vi ikke skal gå ind på her.

Søg efter rejser til Rom

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Rom:

DagDag NatNat BadBad
Januar 12°C 2°C 15°C
Februar 14°C 3°C 14°C
Marts 16°C 4°C 15°C
April 19°C 7°C 16°C
Maj 24°C 11°C 20°C
Juni 28°C 14°C 24°C
Juli 31°C 17°C 26°C
August 31°C 17°C 26°C
September 28°C 14°C 25°C
Oktober 23°C 10°C 22°C
November 17°C 6°C 20°C
December 13°C 3°C 17°C

Prognose for Rom:

Fly + hotel

Latium ★★★★ 4n 4.542,-

Søg efter rejser til Rom

Kort

Rome

Destinationer i Rom

Flere destinationer