Billede af Gardasøen

Gardasøen

Gardasøen eller Lago di Garda som er det italienske navn, er den største sø i Italien. Den ligger smukt i den nordlige del af landet med stejle bjergsider både på øst- og vestsiden.

I den sydlige ende begynder den store slette ved Po. Langs kysten ligger der flere hyggelige landsbyer. Sol, badning, vandsport, vandreture og klatring er populære aktiviteter i dette område.

Smuk natur og charmerende byer ved Gardasøen

Gardasøen ligger ikke så langt fra storbyen Milano. Det gør, at rejsende fra hele verden kommer hertil for at opleve det smukke område og udforske de forskellige aktiviteter, som er så let tilgængelige herfra. Nogle af de meget charmerende landsbyer i området er Garda, Sirmione og Riva del Garda, blandt flere andre. Der går små færger mellem flere af landsbyerne rundt om søen. Mange af dem har både bar, restaurant og soldæk.

Sol, badning og vandsport ved Gardasøen

Der findes flere offentlige strande og badesteder langs store dele af Gardasøen. Mange af dem har også udlejning af liggestole, parasoller, og der findes et godt udvalg af både strandbarer og restauranter. Flere steder har ekstra meget fokus på vandsport som windsurfing, sejlads og kajakroning.

Vandreture og klatring ved Gardasøen

Der findes nærmest utallige stier og vandreruter, der tager dig gennem frodige vinmarker, olivenlunde og mere luftige klatreture op i de smukke bjerge. Der er gode muligheder for at leje gode mountainbikes, og hvis du vil, kan den blive transporteret til toppen af bjerget Monte Baldo, så du kan nyde udsigten og cykelturen ned.

Mad og drikke

Italien er et land med madtraditioner, og byerne rundt om Gardasøen er ingen undtagelse. Her har man god adgang til ferskvandsfisk som aborre, sik og gedde, som gerne tilberedes forskelligt på de forskellige restauranter, og selvfølgelig kan du få frisk pasta og lækker pizza de fleste steder. Norditalien er også kendt for sine gode oste som Grana Padano og Gorgonzola. De lokale vine er i særklasse, og flere steder kan du besøge vingårde, som ofte tilbyder vinsmagning.

I sommermånederne er der et livligt natteliv i flere af byerne langs Gardasøen.

Søg efter rejser til Gardasøen

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Gardasøen:

DagDag NatNat BadBad
Januar 6°C -1°C
Februar 9°C 0°C
Marts 13°C 3°C
April 17°C 7°C
Maj 23°C 12°C
Juni 26°C 15°C
Juli 29°C 18°C
August 29°C 18°C
September 24°C 14°C
Oktober 18°C 9°C
November 11°C 3°C
December 7°C 0°C

Prognose for Gardasøen:

Fly + hotel

Bardolino ★★★ 4n 1.448,-
Riva del Garda ★★★ 4n 1.535,-
Garda ★★★ 2n 1.984,-
Torri del Benaco ★★★ 3n 2.266,-
Salo ★★★★ 2n 2.338,-
Sirmione ★★★★ 4n 2.569,-
Malcesine ★★★★ 2n 2.590,-
Predore ★★★★ 2n 2.914,-

Søg efter rejser til Gardasjoen

Kort

Lake Garda

Destinationer i Gardasøen

Flere destinationer