Kizil Kule eller Alanyas røde tårn

Kizil Kule eller Alanyas røde tårn

Alanya

Alanya er det største og mest besøgte sted på den tyrkiske rivieraen, og selvom byen tiltrækker store mængder turister, er byen meget mere end blot et feriested. Dette er en by, hvor du også oplever den almindelige hverdag med farverige markeder, børn på vej til skole, og højlydte diskussioner på gadehjørnerne. Her er der mange souvenirbutikker, men endnu flere lokale små og store butikker med madvarer, tøj og alt andet, man behøver i livet. Alanya er en god blanding af stolt historisk arv, smuk natur, byliv og livligt ferie- og turistliv.

Sol, bad og skønne strande

Alanya har to store, dejlige sandstrande adskilt af en odde, hvor der troner en middelalderborg fra 1200-tallet. Denne odde deler byen i en vestlig og en østlig del. I den østlige bydel finder du centrum med havnen og selve bykernen. På den vestlige del finder du blandt andet drypstensgrotterne, Damlatas, som er vel værd at besøge. Der er god plads på stranden uanset om du vælger Kleopatrastranden eller den østlige strand. Vandet er krystalklart, sanden er fintkornet og indbydende, og alt hvad du måtte ønske af mad, drikke inklusive anden komfort, er tilgængeligt.

Restauranter og underholdningsliv

Både restaurantudvalget og underholdningslivet i Alanya er stort og varieret. Her findes masser af restauranter med lokal mad, og vil du hellere have en international menu, finder du også det. Her er alt fra små, enkle lokale spisesteder til de bedste restauranter, du kan forestille dig. Vandre du gennem byen, vil du kunne finde lokale caféer, hvor menuen kun er på tyrkisk, hvis der overhovedet er en menu, for klientellet er stort set stamgæster, og alle ved alligevel, hvad der findes af mad og drikke. Her i Alanya finder du denne kysts største udvalg af fornøjelser og natteliv, og hvis du vil, kan du gå direkte fra stranden til restauranten og videre til natklubben, hvor du danser frem til solen står op igen. Smut gerne forbi nærmeste hamam på vejen og lær en flere hundrede år gammel tradition at kende.

Butikker og shopping

Prisniveauet i Alanya er rimeligt, og der findes butikker i alle kategorier. Det kan være en god idé at afsætte lidt ekstra tid til shoppingen, for her kan du opdage meget spændende. Smut gerne forbi madmarkedet også, ikke mindst for at beundre synet af alle de farverige grøntsager og den friske fisk.

Udflugter i området

Der er meget at se og gøre i området omkring Alanya. En bådtur langs Manavgatelven er populær, eller hvorfor ikke deltage i en af de mange træbåde, som tilbyder hel- eller halvdagsture med sol og bad fra båden.

Søg efter rejser til Alanya

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Alanya:

DagDag NatNat BadBad
Januar 15°C 6°C 18°C
Februar 15°C 6°C 17°C
Marts 18°C 8°C 18°C
April 21°C 11°C 18°C
Maj 25°C 15°C 22°C
Juni 30°C 19°C 26°C
Juli 34°C 22°C 29°C
August 34°C 22°C 29°C
September 31°C 19°C 28°C
Oktober 26°C 15°C 26°C
November 21°C 11°C 22°C
December 16°C 8°C 20°C

Prognose for Alanya:

Fly + hotel

Gallion Hotel ★★ 7n 827,-
Almera Park Apartments ★★★ 4n 1.158,-
Angora Apart Hotel ★★★ 3n 1.211,-
Vega Green Apart Otel ★★★ 7n 1.289,-
May Flower Hotel ★★★ 7n 1.418,-
Prince ★★★ 7n 1.462,-
Nordic House Oba ★★★ 7n 1.495,-
Novella ★★★★ 7n 1.498,-
Atak Apart ★★ 7n 1.545,-
My Home ★★★ 3n 1.550,-

Søg efter rejser til Alanya

Kort

Alanya

Flere destinationer