Billede af Istrien halvø

Istrien halvø

Kroatien, som også kaldes Pula-kysten, ligger længst inde i Adriaterhavet. Det er kun en kort bådtur til Venedig, og italienske Trieste ligger nogle få kilometer væk. Denne halvø er kendt for sin meget smukke kyst og flere charmerende byer.

De mest kendte byer fra nord til syd er Umag, Poreč, Rovinj og Pula. Kysten er kuperet med klipper, klippeflader og lune bugter. Det er grønt og frodigt mellem klipperne, og strandene, som ofte ligger i beskyttede bugter, har alt fra finkornet gylden sand til rullesten.

Byerne på Istria-halvøen

Pula er den største by på Istria-halvøen med havnen som et naturligt midtpunkt. Dette er en populær ferieby, blandt andet på grund af den flotte beliggenhed ved havet, den charmerende bebyggelse og de mange fine badestrande omkring byen. Rovinj er måske den mest populære af byerne i dette område og en af de ældste byer i Kroatien. Lige uden for Rovinj, både nord og syd for byen, ligger flere dejlige bugter, hvor de fleste hoteller findes. Poreč er kendt som en af Kroatiens store kulturbyer. Den er meget smuk, og dele af byen ligger på et næs ude i havet. Dette er det største og mest veludviklede feriested i denne del af Kroatien. Umag ligger længst mod nord af de mest kendte byer på Istria-halvøen. Det er en lille, hyggelig by, som er blevet særligt populær blandt børnefamilier.

Krystalklart badevand, klipper og bugter

Selvom der er mange strande langs hele Kroatien, vil du opdage, at de fleste vælger at bade fra klipperne. Og det er netop på grund af alle klipperne, at vandet er fantastisk klart. Visse steder er det så gennemsigtigt, at man kan se bunden, selvom det er dybt. Det er absolut ikke ubehageligt at ligge på klipperne - tværtimod, og flere steder langs kysten er der anlagt "badeplatforme". Som regel er der en hyggelig lokal restaurant eller en bar inden for kort afstand.

Mad og drikke

Mange af byerne på Kroatien har deres lokale specialiteter, og mange er inspireret af det italienske køkken med et lokalt twist. At italiensk indflydelse indgår i en stor del af madtraditionerne her er naturligt, da landene ligger så tæt på hinanden.

Søg efter rejser til Istrien halvø

Vejr og klima

Prognose for Istrien halvø:

Fly + hotel

Umag ★★★ 7n 3.326,-
Poreč ★★★★ 7n 3.351,-
Pula ★★★★ 7n 3.770,-
Rab ★★★★ 7n 4.118,-
Vrsar ★★★★ 7n 4.130,-
Opatija ★★★★ 7n 4.207,-
Krk ★★★★ 7n 4.502,-
Rabac ★★★★ 7n 4.588,-
Novi Vinodolski ★★★★ 7n 4.844,-
Rovinj ★★★ 7n 4.964,-

Søg efter rejser til Istria halvø

Kort

Istrienområdet

Destinationer i Istrien halvø

Flere destinationer