Algarve har et uendeligt antal instagram-smukke strande og små byer

Algarve har et uendeligt antal instagram-smukke strande og små byer

Algarvekysten

Længst mod syd, på strækningen mellem Spanien mod øst og det åbne Atlanterhav mod vest, ligger Algarvekysten. Her er der ingen mangel på lækre sandstrande. De ligger der som perler på en snor, indimellem indrammet af små klippe- eller sandrygformationer.

Dette er et paradis for solhungrende nordeuropæere.

Faro og kystbyerne langs Algarvekysten

Hele denne kyststrækning er kantet af små og lidt større byer. Hvis du starter i Faro, som er hovedstaden i regionen og på mange måder er porten til denne strækning, bør du bruge lidt tid i byens historiske centrum. Det er også en god idé at tage med på en lille turistbåd ud i vådområderne lige uden for marinaen. I Tavira kan du beundre den gamle, traditionelle arkitektur. Silves har rester fra sin arabiske fortid, og Lagos var byen, hvor de store sørejser blev forberedt for at opdage nye kulturer og folk. Portimão og Albufeira er de to moderne og måske mest populære feriebyer på denne kyst.

Natur, sol, bad og aktiviteter

Inde i landet, lidt inde i kyststrimlen, ligger en bjergkæde, hvor det er fantastisk at tage på cykel- og vandreture ad smukke og afmærkede ruter. Algarvekysten har også flere gode golfbaner. Stranden står dog stadig i centrum, og både lokale indbyggere og turister tilbringer gerne det meste af dagen her. Forståeligt nok. Man tager gerne alt med og bliver der fra morgen til aften. Svømning, bølgesurfing, volleyball og en række andre strandaktiviteter er populære. Der er masser af plads, så hvis du bare vil nyde livet i fred og ro, er det også helt muligt.

Mad og drikke

Det portugisiske køkken er kendt for sine traditionelle fiske- og skaldyrsretter, som er en nydelse både for øjet og ganen. Alle de små og lidt større landsbyer har ofte flere gode restauranter at vælge imellem. De lokalproducerede vine er som regel gode, og glem ikke at smage på et glas af den forfriskende, perlende vinho verde.

Lufthavnen i Faro ligger ca. 5 km uden for byens centrum. Du kan nemt komme til centrum med de offentlige busser og det vil tage dig mellem 20 og 25 minutter.

Søg efter rejser til Algarvekysten

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Algarvekysten:

DagDag NatNat BadBad
Januar 16°C 8°C
Februar 17°C 8°C
Marts 19°C 10°C
April 20°C 11°C
Maj 22°C 14°C
Juni 26°C 17°C
Juli 28°C 18°C
August 28°C 18°C
September 26°C 17°C
Oktober 23°C 15°C
November 19°C 11°C
December 17°C 9°C

Prognose for Algarvekysten:

Fly + hotel

Praia da Rocha ★★★ 7n 1.618,-
Albufeira ★★★★ 7n 1.929,-
Lagoa Municipality ★★★ 7n 1.949,-
Quarteira ★★★ 7n 2.089,-
Praia da Luz ★★★ 7n 2.099,-
Portimão ★★★★ 7n 2.179,-
Lagos ★★★ 7n 2.194,-
Sagres ★★★ 7n 2.245,-
Alvor ★★★★ 7n 2.276,-
Altura ★★★ 7n 2.339,-

Søg efter rejser til Algarvekysten

Kort

Algarve

Destinationer i Algarvekysten

Flere destinationer