Billede af Syros

Syros

Syros bliver omtalt som Kykladernes dronning pga. den fantastiske arkitektur i hovedstaden, Ermoupolis. Byen er en af Grækenlands smukkeste pga. alle de flotte herskabshuse og villaerne, som blev bygget i 1800- tallet.

Det er en fryd for øjet at spadsere gennem Ermoupolis og kigge på alle de smukke huse i nyklassisk stil. Midt i byen ligger et af Grækenlands flotteste torve med et nydeligt rådhus. I bydelen, Vaporia, boede øens skibsrederfamilier, og her kan man besøge byens teater og operaen, Apollon, som stammer fra 1864. Denne er en miniudgave af "La Scala" i Milano. Her ligger også den ortodokse katedral, Aghios Nikolaos.

Det er fra Ermoupolis Kykladerne styres. Byen med det elegante udseende blev grundlagt af flygtninge fra Lilleasien, Kreta og Chios og fik i år 1826 sit navn efter handelsguden Hermes. Efter frihedskrigen mod tyrkerne (1821-1829) blev Ermoupolis symbol på det genopbyggede Grækenland og snart også hovedhavn og handelscentrum.

Uden for selve byen finder man også arkitektur fra denne periode. Oppe i grønne Espiskopio hviler charmerende patriciavillaer og alpe-inspirerede huse mellem frugttræer i haver og lunde.

Gode busforbindelser og korte afstande til Ermoupolis gør, at det er let at foretage byture i både dag- og aftentimerne. I området, som bliver kaldt "Ta Stena", ligger tavernaerne på rad og række, og aftenstemningen må opleves! Om aftenen er der også hyggeligt nede på strandpromenaden, Akti Ralli.

Syros lever sit eget behagelige liv - uafhængigt af turismen. Øen har alligevel i mange år været et yndet feriested for Athenere. Bag hovedbyen, Ermoupolis, hæver middelalderbyen, Ano Syros, sig på Mesovouni-højden med den katolske katedral, Aghios Georgios, øverst. Heroppe, i den labyrintiske, venezianske gamle bydel, hersker der en harmonisk ro og en fin atmosfære - både om dagen og om aftenen. Syros er kendt for sit gode køkken med spændende specialiteter. Et besøg på tavernaen, ”Thea”, i den gamle by kan anbefales. Tavernaen har et rigtig godt køkken og en enestående udsigt.

Heroppe finder man også stedet, hvor den velkendte bouzouki-spiller, Markos Vamvakaris, plejede at spille, og her kan man stadig nyde græsk rebettika-musik på hans sted i Katoga Olilis. Smag øens søde specialiteter, Halvadopides (nougatoblater) og loukoumi (turkish delight)

Venetziansk og tyrkisk tid er dokumenteret på historisk center, og skyggerne fra fortiden kan opleves i Cappuchiner-klosteret. I Mariakirken, Kimise, kan man se et af El Grecos mesterværker, Mariaikonet, som viser Jomfru Marias himmelfart.

I Ermoupolis anbefales også et besøg i det flotte industrimuseum, som viser historien om byens tekstiler og dens værftsperiode.

Den franske digter og kunstkritiker, Theophile Gautier, rejste rundt på Syros i midten af 1800-tallet og skrev bl.a.: "Syros er Grækenlands spirituelle centrum. Byen er både elegant og fornem. Hvem havde troet, man skulle finde et sådant sted på en klippe i det Ægæiske hav?" Navnet Syros kommer af ordet "sour" (eller osoura), og det betyder klippe - en beskrivelse, som passer godt. De fleste øer i Kykladerne består af mange klipper, men Syros er nok den mest øde og golde og klipperige af dem alle.

Rundt omkring på Syros ligger der små bugter med flotte sandstrande. Lej en bil eller en motorcykel og opdag Syros´ mange ansigter. Der er mange fine stier og små veje, hvis man vil ud at gå tur.

I tillæg til alle seværdighederne i Ermoupolis og Ano Syros finder man på øyens nordside, Apano Meria - rester af den kykladiske højkultur (ca. år 3000 f.kr.). Heroppe er det fint at gå ture til fx de romerske inskribtioner i Grammata, udgravningerne i Kasdtri og Chalandriani eller til filosoffen Ferekydis hule.

Vælger man at lægge sin ferie i Syros, vil man opleve det ægte Grækenland. Vi er sikre på, at hvis man vælger Syros denne sommer, vil man blive fast Syros-gæst efter bare ét besøk på denne gæstfrie og indbydende ø. Den afslappende atmosfære, den smukke by med det travle folkeliv og de flotte strande gør, at man ganske hurtigt føler, at dette er en ø, man må komme tilbage til.

Uansett om man vælger fiskerlandsbyen, Kini, eller de små idylliske steder, Finikas, Vari eller Megas Gialos, er der gode forbindelser og korte afstande til hovedstaden, Ermoupolis. ( Kilde: hellaswings.no)

Søg efter rejser til Syros

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Syros:

DagDag NatNat BadBad
Januar 14°C 10°C 17°C
Februar 14°C 9°C 16°C
Marts 16°C 10°C 16°C
April 19°C 12°C 17°C
Maj 22°C 16°C 19°C
Juni 26°C 20°C 22°C
Juli 27°C 22°C 25°C
August 26°C 22°C 25°C
September 25°C 20°C 23°C
Oktober 22°C 17°C 22°C
November 18°C 14°C 19°C
December 16°C 11°C 18°C

Prognose for Syros:

Fly + hotel

Faros Village ★★★★ 7n 9.756,-
Ethrion ★★★ 7n 11.030,-
Sunrise Beach Suites ★★★★ 7n 11.102,-
Syra Bay ★★★★ 7n 12.892,-
Good Life Greece ★★★ 7n 16.060,-
Pino di Loto Boutique Bed & Breakfast ★★★★ 7n 19.976,-

Søg efter rejser til Syros

Kort

Syros

Destinationer i Syros

Flere destinationer