Platanias

Platanias ligger ca. 10 km vest for Chania, og det er den største af de mange småbyer, som ligger langs Chanias kyst. I Platanias findes der flere fine strande, hvor man kan leje solstole og parasoller. Fra højdedraget i den ældste del af byen er der en vidunderlig udsigt over havet hvor solnedgangen er uforglemmelig. Der findes mange tavernaer, musikbarer og et par diskoteker, og i sommermånederne kan nattelivet blive ganske livligt.

Platanias har en skøn sandstrand og en smuk udsigt over havet fra den gamle by.

Platanias er den største af de mange små fiskerlandsbyer, som ligger langs kysten i distriktet Chania. Med kilometervis af sandstrand og turkisblåt hav er Platinas et perfekt sted at opholde sig på varme dage – uanset om du er ung eller gammel vil du trives her.

Oprindeligt blev byen bygget i højderne over kysten ved udmundingen af ​​floden Platanias, hvor der blandt andet voksede mange Platan træer. Flere af byens mange familiedrevne tavernaer, der serverer velsmagende græsk mad, er placeret her. Fra højdedraget i den ældste del af byen er der en vidunderlig udsigt over havet hvor solnedgangen er uforglemmelig.

Gennem den sidste tid har byen bevæget sig nærmere på kystlinjen både i vestlige og østlige retning. Her ligger hoteller og lejlighedskomplekser tæt og det vrimler med alle slags butikker, caféer, musikbarer og spisesteder, der både byder på traditionelle græske og internationale retter.

Rundt om den lille by er et frugtbart landskab med stier og små veje, der indbyder til gåture. Lige ud for kysten kan man se øen Thodorou, hvor venetianerne byggede to store fæstninger for at forhindre tyrkerne i at gå i land i Platanias. I dag er øen et græsningsareal for Kri-kri ged.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Platanias
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan 14°C 8°C 17°C
Feb 14°C 8°C 16°C
Mar 16°C 9°C 17°C
Apr 20°C 12°C 17°C
Maj 25°C 15°C 20°C
Jun 29°C 19°C 23°C
Jul 31°C 21°C 26°C
Aug 30°C 21°C 27°C
Sep 28°C 19°C 26°C
Okt 24°C 16°C 24°C
Nov 19°C 12°C 21°C
Dec 16°C 10°C 19°C
Prognose for Platanias