Berlin

Berlin er en af Europas mest spændende byer og byen har hele 160 museer, flere operahus, og et suverænt udvalg af restauranter. I løbet af året afholdes der festivaler for blandt andet musik og film i byen. I oktober er der oktoberfest, hvor øl og fest er i højsædet og en anden oplagt festdag er byens genforeningsdag som ligger 3. oktober. Vil man i byen har Berlin noget for en hver smag, fra bierstuber til cool jazzcaféer og trendy technoklubber eller afslappede barer. Berlin har tre lufthavne og gode forbindelser mellem disse og byens centrum.

Berlin er levende og moderne, men byen har også en rig historie og et sprudlende kulturliv

Efter murens fald i 1989 er Berlin vokset og er blevet en af Europas mest sprudlende og hotte hovedstæder. De gamle paradegader og pladser bruges igen og der er gjort meget for at viske de tidligere grænser mellem øst og vest ud, men man kan stadig mærke opdelingen.

I Vest-Berlin er det området omkring den store forretningsgade, Kurfürstendamm, som dominerer, og i Øst-Berlin er det det gamle centrum ved Alexanderplatz. Mellem disse formes nu det nye Berlins centrum, Portzdamer Platz. Berlin er en reel kulturby med mængder af aktivitsmuligheder. Der er bl.a. flere operahuse, nationalmuséer og filmindustriens eget “Hollywood”. Flere ganger om året arrangeres der festivaler og andre kultureventer. Der er et stort forlystelsesliv med mange forskellgie stilarter – alt fra klassiske tysk “bierstuben” med “ompa ompa-musik” til trendige techno- og house-klubber.

Det er let at finde vej og komme rundt i Berlin med bus, sporvogn eller tog.

Der er tre større lufthavne i Berlinområdet; Tempelhof (THF), som ligger ca. 6 km uden for Berlin, der fra går tog og taxi, Tegel (TXL), som ligger ca. 8 km uden for centrum. Herfra går der også bus, tog og taxi og Schonefeld (SFX), som ligger ca. 19 km uden for Berlin. Herfra går der ligeledes bus, tog og taxi til centrum.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Berlin
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan 3°C -2°C
Feb 4°C -2°C
Mar 8°C 1°C
Apr 13°C 4°C
Maj 19°C 9°C
Jun 22°C 12°C
Jul 24°C 14°C
Aug 24°C 14°C
Sep 19°C 11°C
Okt 13°C 6°C
Nov 7°C 2°C
Dec 4°C 0°C
Prognose for Berlin