Den venetianske havn i Rethymnon

Den venetianske havn i Rethymnon

Rethymnon

Rethymnon er en af Kretas allermest populære feriebyer. Mange kommer tilbage hertil år efter år og det er nemt at forstå hvorfor. Byen er mellemstor og ligger smukt på en odde.

Stranden starter i midten af byen og strækker sig hele 12 kilometer. Her kombineres by- og strandliv på en charmerende måde.

En blanding af gammelt og nyt

Det er en behagelig stemning i Rethymnon, til trods for at byen er relativt stor. Selv om det er mange turister her i højsæson, er Rethymnon også en almindelig græsk by med levende byliv og mange butikker. De gamle dele af byen har en god blanding af venetiansk, tyrkisk og græsk arkitektur. I de smalle gader sidder der gerne ældre kvinder på fortovet i gang med håndarbejde, imens mændene holder til på den lokale café. Om sommeren bliver flere veje i byen lukket for biltrafik, så gaderne myldre af folkeliv.

Lang historie

Nede ved havnen er der massere af cafeer og restauranter. Havneområdet er smukt og omgivet af bygninger med gamle facader og både i alle slags farver ligger til i havnebassinet. Den venetianske havn er en del af den gamle bydel, som fremdeles har et aristokratisk præg. Havnen blev anlagt tilbage i 1200-tallet da venetianerne havde trængte en handelsby imellem Chania og Heraklion. Bygningerne fra middelalderen har brede stentrapper, store buegange og ligger i et labyrint af smalle gader. Rimondi-fontænen ligger på torvet midt i den gamle bydel. Den blev bygget i år 1626 med formålet at forsyne indbyggerne med drikkevand. Den gamle by har et historisk og kulturelt sus over sig. Her ligger kirker og moskeer side om side og minder om en tid, hvor tyrkerne indvarderede byen i den ottomanske periode. På en bakke bag havnen ligger Fortezza fæstningen. Fæstningen blev oprindeligt bygget for at beskytte byen mod søfarende pirater og tyrkiske krigere.

Shopping, restauranter, barer og folkeliv

Der er mulighed for at gøre gode indkøb i måde den gamle bydel og den nyere. Her er et større udvalg af butikker og der findes noget for enhver smag. I den gamle bys smalle gader, og i hele havneområdet, ligger der et større antal af cafeer og musik barer side om side med gode internationale restauranter og traditionelle tavernaer. Her kan du nyde folkelivet til langt ud på de små timer.

Sol og bad i Rethymnon

Stranden begynder midt i Rethymnon og strækker sig flere kilometer både i østlig og vestlig retning opdelt af små klipperygge. Strandene har EU’s blå flag og varierer fra at være finkornet og grovkornet sandstrand til små rullesten. Der er mulighed for at leje liggestole og parasoller på strande. Tilbud af vandsportsaktiviteter er stort og varieret.

Langs hele kysten af Rethymnon ligger der hoteller i alle kategorier og prisklasser. Her findes alt fra små pensionater til store luksushoteller og all inklusive. Og her er selvfølgelig også hoteller som er spesielt godt tilrettelagt for familier med børn i alle aldre.

Det er enkelt at rejse rundt på Kreta, uanset om du lejer bil eller scooter. Fra havnen i Rethymnon går der en daglig færge til Pireus på fastlandet.

Søg efter rejser til Rethymnon

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Rethymnon:

DagDag NatNat BadBad
Januar 14°C 8°C 17°C
Februar 14°C 8°C 16°C
Marts 16°C 9°C 16°C
April 20°C 12°C 17°C
Maj 25°C 15°C 20°C
Juni 29°C 19°C 23°C
Juli 31°C 21°C 26°C
August 30°C 21°C 26°C
September 28°C 19°C 26°C
Oktober 24°C 16°C 24°C
November 19°C 12°C 21°C
December 16°C 10°C 19°C

Prognose for Rethymnon:

Fly + hotel

Kleoniki Mare ★★ 3n 1.979,-
Lefkoniko Bay ★★★ 5n 2.032,-
Aristea Hotel Rethymnon ★★★★ 3n 2.049,-
Radamanthy's Suites hotel ★★★ 3n 2.072,-
Elina ★★★ 3n 2.079,-
Steris ★★★ 5n 2.110,-
Pallazzo Fortezza ★★★ 3n 2.119,-
Dedalos Beach Hotel ★★★ 3n 2.149,-
Blue Sky Apartments ★★★ 3n 2.169,-
Minos Hotel ★★★★ 3n 2.199,-

Søg efter rejser til Rethymnon

Kort

Rethymno

Flere destinationer