Lissabon er en af ​​Europas smukkeste byer.

Lissabon er en af ​​Europas smukkeste byer.

Lissabon

Det er måske lidt overdrevet at sige, at Lissabon er den smukkeste hovedstad i Europa, men der er ingen tvivl om, at byen er meget smuk. Det er sandt, at du ikke behøver at gå mange meter, før du bliver nødt til at stoppe op for at beundre udsigten. Selvom byen er tilpas stor til, at det er muligt at gå rundt til fods, ligger den på syv bakker, og der er en fantastisk udsigt både til floden Tagus og til smukke bygninger fra næsten ethvert sted.

Farverige Lissabon

Lissabon er en farverig og folkelig hovedstad. Gaderne i centrum er brostensbelagte, charmerende og stejle. Den bedste måde at komme rundt i byen på er til fods, så tag et par gode sko med. Bygningerne er pastelfarvede, mange af dem er gule, nogle er rosa, og mange har smukke, gamle fliser på væggene. Hvis du har brug for at hvile benene, kan du hoppe på sporvognen, som også er gul, bortset fra når den er dekoreret med graffiti i alle regnbuens farver.

Lissabons kvarterer

Det er nemt at orientere sig i Lissabon. Fra den ene bakke kan du nemlig se over til flere andre bakker og dermed også nye kvarterer. Alfama er det kvarter, der er mest kendt for at have flest fado-restauranter. (Fado er Portugals særegne musiktradition om melankolsk kærlighed). Barrio Alto er bakken, der ligger lige over for Alfama og har den største tæthed af barer og natteliv samt små, trendy butikker. Midt imellem ligger den store Rossio-plads og hovedgaden Avenida Liberdade med mange eksklusive butikker og kendte mærker. Hvis man går i retning af togstationen, kommer man til kvarteret Cais do Sodre, som tidligere lå lidt uden for alfarvej, selvom det ligger midt i byen, men som nu har flere spændende butikker, gode restauranter og hyggelige barer.

Udsigt og udflugter

Hvis du virkelig vil beundre udsigten i alle retninger, bør du besøge byens højeste punkt, Miradouro da Senhora do Monte, og hvis du hellere vil beundre udsigten fra et af byens berømte vartegn, kan du tage til Sao Jorge Castle. Hvis du bevæger dig lidt uden for byens centrum, er Belém Tower ved floden Tagus et andet kendt vartegn, som absolut er et besøg værd, og mens du er der, bør du absolut også besøge Pastéis de Belém-bageriet, der er stedet, hvor de populære små vaniljekager har deres oprindelse.

Det er nemt at tage på udflugt i nærheden af Lissabon. Fra togstationen i Cais do Sodre, der ligger midt i byen, kører lokaltoget langs den smukke kyststrækning ud til badebyerne Carcavelos, Estoril og Cascais flere gange om dagen. Så du kan sagtens tage en forfriskende dukkert og solbade lidt på stranden og stadig nyde bylivet i Lissabon resten af dagen, aftenen og natten.

Søg efter rejser til Lissabon

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Lissabon:

DagDag NatNat BadBad
Januar 14°C 8°C 16°C
Februar 16°C 9°C 16°C
Marts 18°C 10°C 16°C
April 19°C 11°C 17°C
Maj 21°C 13°C 18°C
Juni 25°C 16°C 19°C
Juli 28°C 18°C 20°C
August 28°C 18°C 20°C
September 26°C 17°C 20°C
Oktober 22°C 15°C 20°C
November 18°C 12°C 19°C
December 15°C 10°C 17°C

Prognose for Lissabon:

Fly + hotel

Amazonia Jamor Hotel ★★★★ 3n 1.669,-
The 8 Down Town Suites ★★★ 3n 1.737,-
Lisbon City Hotel ★★★ 3n 1.789,-
3K Madrid ★★★★ 3n 1.789,-
HF Fénix Lisboa ★★★ 3n 1.794,-
ibis Lisboa José Malhoa ★★ 3n 1.819,-
The 7 Hotel ★★★ 3n 1.830,-
behotelisboa ★★★★ 3n 1.838,-
TURIM Europa Hotel ★★★★ 3n 1.859,-
TURIM Ibéria Hotel ★★★★ 3n 1.859,-

Søg efter rejser til Lissabon

Kort

Lisbon

Flere destinationer