Billede af Sicilien

Sicilien

Sicilien er den største ø i Middelhavet med cirka 5 millioner indbyggere. Øen er smuk, fascinerende og meget mangfoldig med en enestående kombination af kultur, historie, små og store byer, bjerge, strande og fantastiske madoplevelser.

Strande og natur på Sicilien

Nogle af de fineste strande i Italien findes på Sicilien. Her er gyldne strande som for eksempel stranden ved San Vito Lo Capo og smukke badebugter som i området ved Riserva dello Zingaro. Strandene nær Taormina har udsigt mod vulkanen Etna og er ekstra populære blandt feriegæster på Sicilien.

Øen domineres på mange måder af, eller måske snarere identificeres med, vulkanen Etna. Etna er Europas højeste aktive vulkan på 3357 meter over havets overflade, og det er muligt at deltage i guidede vandreture op til krateret.

Byer, landsbyer og badebyer på Sicilien

Hovedstaden på Sicilien er Palermo. Det er en spændende, livlig og meget levende by med en rig blanding af arkitektur og stilarter. Her kommer du tæt på det sicilianske hverdagsliv, ikke mindst på byens markeder Ballaró og Vucciria.

Der findes en lang række små og store byer, som er værd at besøge. En af dem er Taormina, en charmerende og smuk by på østkysten af Sicilien. Udsigten herfra er særligt imponerende, da byen ligger cirka 200 meter over havets overflade og tilbyder panoramaviews både over havet og mod vulkanen Etna. Isola Bella er populær for sol og bad og ligger ved havet nedenfor Taormina. Hertil kommer du enten til fods eller med svævebane fra byen.

Cefalù ligger ved havet på nordsiden af Sicilien, cirka 70 km fra Palermo. Byen er meget fotogen, ikke mindst på grund af sin beliggenhed ved foden af den karakteristiske klippe La Rocca. Byen er en labyrint af smalle gader og små piazzaer, og der findes flere herlige strande i og omkring byen.

Siracusa ligger på sydøstkysten og er kendt for sin lange historie, arkæologiske områder og barokarkitektur. Naturen i området er meget smuk. Byen har flere herlige strande med gylden sand og krystalklart badevand.

Mad og drikke på Sicilien

Det sicilianske køkken er berømt for sine friske råvarer og meget smagfulde retter, uanset om det er enkel hverdagsmad eller festmåltider. Nogle af de traditionelle retter er pasta alla Norma (pasta med aubergine og ricotta), arancini (fyldte risboller) og cannoli (søde, rørformede kager fyldt med ricotta). Selvfølgelig er frisk fisk og skaldyr også en naturlig del af den sicilianske kost.

På de lokale markeder og i trattorierne får du ægte sicilianske madoplevelser, mens vinelskere vil sætte pris på lokalproduceret vin. Særligt populære er vine fra Sicilien, som kommer fra druerne Nero d'Avola og Grillo.

Søg efter rejser til Sicilien

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Sicilien:

DagDag NatNat BadBad
Januar 8°C 4°C 16°C
Februar 9°C 3°C 15°C
Marts 10°C 4°C 15°C
April 13°C 6°C 16°C
Maj 19°C 11°C 20°C
Juni 25°C 16°C 24°C
Juli 28°C 19°C 26°C
August 28°C 19°C 27°C
September 23°C 16°C 26°C
Oktober 18°C 12°C 23°C
November 13°C 8°C 21°C
December 10°C 5°C 18°C

Prognose for Sicilien:

Fly + hotel

Palermo ★★★★ 7n 2.660,-
Taormina ★★★ 7n 2.721,-
Syracuse ★★★ 7n 2.874,-
Piraino ★★★★ 7n 2.876,-
San Vito Lo Capo ★★★ 7n 2.926,-
Cefalù ★★★ 7n 3.008,-
Agrigento ★★★★ 7n 3.086,-
Letojanni ★★★★ 7n 3.092,-
Catania ★★★★ 7n 3.103,-
Mascali ★★★★ 7n 3.470,-

Søg efter rejser til Sicilia

Kort

Sicily

Destinationer i Sicilien

Flere destinationer