Billede af Oia

Oia

Den utroligt billedsmukke landsby Oia ligger højt oppe på en klippe på nordspidsen af Oia. Udsigten herfra er ubeskrivelig, og solnedgangen er sandsynligvis den smukkeste i Grækenland.

Få steder er så meget fotograferet som Oia, og der findes nok ikke en eneste kiosk, souvenirbutik eller rejsebeskrivelse med respekt for sig selv, som ikke har flere billeder af Oia.

De kridhvide huse i landsbyen klatrer op ad den stejle bjergskråning over det gamle vulkankrater. Kirketårnene har blåmalede kupler, og udsigten er betagende smuk. Mellem husene er der smalle gader, der hele tiden afbrydes af nye smukke udsigter over havet. Solnedgangen er berømt, og den er så smuk, at både indbyggere og turister samles på de bedste udsigtspunkter for at nyde den, som om det var en ny forestilling hver eneste aften.

Eksklusive Oia

Oia er det mest eksklusive sted på Santorini med både førsteklasses restauranter og førsteklasses hoteller. Maden tilberedes ofte af øens egne råvarer, som blandt andet er auberginer, solmodne tomater og en mørk og ekstra sød vandmelon, du kun kan få fat i her. Der bor mange kunstnere og kunsthåndværkere i byen, og flere af dem sælger deres varer i gallerier og små butikker her. Derudover er Santorini kendt for at huse mange guldsmede, hvoraf flere af dem har deres butikker i Oia.

Ønsker du variation og ekstra motion, mens du er i Oia, er det fuldt muligt at gå ned ad de cirka 200 trin til havnen, hvor der ligger et par fisketavernaer. For flere maritime indtryk kan man besøge nogle gamle skippershuse i Oia, som viser øens maritime historie.

Søg efter rejser til Oia

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Oia:

DagDag NatNat BadBad
Januar 14°C 9°C 17°C
Februar 14°C 9°C 16°C
Marts 16°C 10°C 16°C
April 19°C 13°C 17°C
Maj 23°C 16°C 19°C
Juni 27°C 20°C 22°C
Juli 28°C 22°C 25°C
August 28°C 23°C 25°C
September 26°C 20°C 23°C
Oktober 23°C 17°C 22°C
November 19°C 14°C 19°C
December 16°C 11°C 18°C

Prognose for Oia:

Fly + hotel

Canaves Oia Epitome ★★★★★ 4n 19.725,-

Søg efter rejser til Oia

Kort

Ia

Flere destinationer