Den berømte udsigt over Oia

Den berømte udsigt over Oia

Santorini

Velkommen til Santorini, den mest Instagram-venlige af alle de græske øer. Du har helt sikkert set billeder af Santorini, for det er her, mange af de typiske græske ø-billeder er taget.

Det vil sige, billederne der viser en stejl skråning med en forbløffende smuk havudsigt, hvidkalkede huse og blåmalede kupler. Dette er Grækenland på sit aller smukkeste. Derudover har Santorini flere små landsbyer, et levende lokalt liv, gode restauranter, god shopping og smukke sorte strande.

Verdensberømt solnedgang

Santorini er kendt for flere ting. En af dem er, at solnedgangen er uendeligt smuk. Faktisk er solnedgangen så populær og så smuk, at indbyggere og turister gerne samles på de bedste udsigtspunkter på øens vestsiden for at nyde den, som om det skulle være en forestilling, der gentager sig hver eneste aften.

Santorinis strande

Det er ikke på Santorini, du finder de største og hvideste strande. Det er derimod her, du finder de smukke sorte strande. På grund af øens vulkanske oprindelse er der flere sorte strande her, såsom de populære strande i Kamari og Perissa og de fredelige strande i Koloumbos og Agios Georgios. Der findes endda en næsten rød strand, som er omgivet af røde klipper. Dramatisk og smukt, præcis som resten af Santorini.

Vulkanøen Santorini og naboøerne i Kykladerne

Santorini er en vulkansk ø, der styrter mere eller mindre stejlt ned i havet på alle kanter. Den måneformede bugt er midtpunktet i kalderaen og har massive klipper og stejle skråninger. Nogle af byerne, der mere eller mindre klamrer sig fast langs de stejle klipper, er Thira, Oia og Imerovigli.

Santorini tilhører øgruppen Kykladerne. For mange, der kommer her, er øen et godt sted at starte eller afslutte en ferie med græsk øhopping. Det er nemlig meget nemt at rejse til og fra Santorini og videre ud i den græske ø-verden med færge. Færgeforbindelserne er meget gode, og nogle af de mest kendte øer, der ligger en helt overkommelig færgetur væk, er Naxos, Paros, Mykonos og Ios. Der går også færger herfra til Athen og til andre øer uden for Kykladerne, såsom Kreta og Rhodos.

Overnatningssteder på Santorini

Prisniveauet på Santorini er lidt højere end på de andre græske øer. Det skyldes i høj grad det karakteristiske udseende og fordi øen er blevet en slags "reklame" for, hvordan en billedskøn græsk ø skal se ud. Santorini er også blevet et populært sted for bryllupsrejser og romantiske markeringer. Ønsker du en lidt billigere Santorini-ferie, kan du bo på øens østside. Her er hotellerne som regel meget billigere, men hvis du vil se solnedgangen, indebærer det en køretur på 15-20 minutter.

Søg efter rejser til Santorini

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Santorini:

DagDag NatNat BadBad
Januar 14°C 10°C 17°C
Februar 14°C 9°C 16°C
Marts 16°C 10°C 16°C
April 19°C 12°C 17°C
Maj 22°C 16°C 19°C
Juni 26°C 20°C 22°C
Juli 27°C 22°C 25°C
August 26°C 22°C 25°C
September 25°C 20°C 23°C
Oktober 22°C 17°C 22°C
November 18°C 14°C 19°C
December 16°C 11°C 18°C

Prognose for Santorini:

Fly + hotel

Thera ★★★ 7n 3.916,-
Kamari ★★ 7n 4.142,-
Perivolos ★★ 7n 4.235,-
Vlychada ★★★★ 7n 4.524,-
Perissa ★★★ 7n 4.571,-
Megalochori ★★★ 7n 4.598,-
Imerovigli ★★★★ 7n 5.668,-
Ia ★★★★★ 7n 25.645,-

Søg efter rejser til Santorini

Kort

Santorini

Destinationer i Santorini

Flere destinationer