Billede af Amalfikysten

Amalfikysten

Amalfikysten er uden tvivl blandt verdens smukkeste kyststrækninger. Den ligger sydligt i Italien og består af stejle bjergsider, charmerende landsbyer med farverige bygninger og en udsigt, der næsten tager pusten fra én. Amalfikysten er optaget på UNESCO's verdensarvliste og er et yndet rejsemål for turister fra hele verden.

Vigtige steder på Amalfikysten

De vigtigste byer på Amalfikysten inkluderer blandt andet Amalfi, Positano, Sorrento og Ravello. Ofte inkluderes også øerne Capri og Ischia i dette område samt storbyen Napoli, da disse steder ligger inden for kort afstand. Hver enkelt af disse steder har sin egen særlige karakter med historiske bygninger og charmerende miljø. Her findes gader, der snor sig langs bjergsiderne, hyggelige torve og fantastisk udsigt.

Aktiviteter på Amalfikysten

Sol og bad på klipper og i små smukke bugter er populære aktiviteter. Det samme gælder vandreture i smuk natur langs snoede og ofte stejle veje. Rejser du mod nord mod Napoli, kan du besøge den historiske by Pompeji. Vulkanen Vesuv, som var årsag til den store katastrofe med sit udbrud i år 79 e.Kr., er bestemt et besøg værd. At sidde på en lille plads og betragte livet eller nyde et glas vin eller en bid mad er absolut noget, man bør unde sig selv. Midt på sommeren er området meget travlt. Forår og efterår er mere rolige.

Allerede i 1700- og 1800-tallet begyndte europæerne at rejse på deres såkaldte "dannelsesrejser". På det tidspunkt var Amalfikysten et af de populære mål. Regionen er fyldt med rig historie, god mad og vin og ikke mindst et malerisk landskab. Hvad mere kan man ønske sig for en god opdagelsesrejse?

Søg efter rejser til Amalfikysten

Destinationer i Amalfikysten

Flere destinationer