Chania

I området Chania ligger Chania by ved kysten. I området ligger der store og små badebyer imellem hinananden, og nærmer man sig øens sydligeste ende rejser det frodige landskab over havet inden det tilsidst bliver til øens sydlige bjerge. I Chania er der typisk middelhavsklima med tør, varm sommer og en mild, fugtig vinter. Chania by har indtil 1971 været øens hovedstad, og byens moderne del har siden den tid vokset sig stor. Byens historie går helt til omkring år 1500, og byen er derfor et sandt slaraffenland for historieinteresserede. Vil man på historiske byvandringer er det blot at vælge en rute. Uanset om man rejser med bus, eller taxa er det nemt at komme rundt mellem badebyerne langs Chania-kysten.

I Chania er det hyggelige havneområde et naturligt mødested

Chania by ligger i området Chania på Kreta. Langs kysten i området ligger der små og store badebyer, og i syd stiger det frodige landskab mod bjergene. Dette område har et typisk middelhavsklima med varme, tørre somre og en mild, fugtig vinter. Her finder man frugtbare områder med oliven- og citruslunde og smalle dale med spændende plante- og dyreliv. Det er muligt at deltage i forskellige organiserede ture som både besøger serværdigheder langs kysten og inde i landet. Turene går fra alle de små kystbyer i Chania.

Chania by er et paradis for dem, der gerne vil på historiske byvandringer. Her har man ved udgravninger fundet spor af mennesker helt tilbage fra omkring år 1500. Den første store bølge af grækere kom til øen fra fastlandet omkring 1100 f.Kr. Borge og kirker er arkitektoniske påmindelser om de forskellige historiske strømninger byen har været vidne til, fra den byzantinske æra frem til kampen mod det Osmanniske Rige. Så sent som under Anden Verdenskrig var Kreta involveret i storpolitik, da tyskerne invaderede øen.

En gåtur i den gamle bydel vil give dig en følelse af historiens vingesus og nede i byens hyggelige havn, kan du nyde en kop kaffe eller et græsk måltid mad i skønne omgivelser. Lige indenfor byporten er et netværk af smalle brostensbelagte gader med et utal af taverner, kunst gallerier, boder og små butikker.

Indtil 1971 var Chania by øens hovedstad, og den moderne del af byen har vokset sig stor, men i den gamle bydel vil du stadig kunne finde historiske steder med charme og skønhed. Det moderne Chania har alt hvad en storby kan tilbyde af shopping og forretningsliv.

Det er nemt at rejse mellem badebyerne langs Chania-kysten. Enten kan man tage busser eller også kan man komme omkring i taxa som er relativt billigt.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Chania by
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan 14°C 8°C 17°C
Feb 14°C 8°C 16°C
Mar 16°C 9°C 17°C
Apr 20°C 12°C 17°C
Maj 25°C 15°C 20°C
Jun 29°C 19°C 23°C
Jul 31°C 21°C 26°C
Aug 30°C 21°C 27°C
Sep 28°C 19°C 26°C
Okt 24°C 16°C 24°C
Nov 19°C 12°C 21°C
Dec 16°C 10°C 19°C
Prognose for Chania by