Rethymnos

I Rethymnos mødes oldtidens historie og moderne byliv, strand og by og man få adgang til naturskønne områder. Byens havneområdet byder på et utal af caféer, musikbarer og spisesteder. I den gamle bydel finder man masser af butikker, der har noget for enhver smag. Stranden har det blå EU-flag og strækker sig flere kilometer langs kysten. Undervejs varierer sandet mellem fint, grovkornet og småsten. Langs Rethymnon kystlinje ligger adskillige små kystbyer såsom Adele, Platanes, Scaleta og Asteri. Det er nemt at rejse rundt Kreta uanset om du lejer en bil eller motorcykel. Fra Rethymnos kan man flere gange om ugen hoppe på en bus til Heraklion og Chania, og fra byens havn sejler der dagligt en færge til Piræus, som ligger på fastlandet. Til til lufthavnen i Chania er der omkring 60 km og vil man til Heraklion er der omkring 80 km.

Smukke Rethymnon er kontrasternes by.

I Rethymnos mødes strand og by, naturskønne områder, oldtidens historie og moderne byliv.

Rethymnon har en behagelig atmosfære selvom byen er forholdsvis stor. I den maleriske fiskerihavn kan du virkelig fornemme historiens vingesus i de smukke gamle bygninger og her finder du et utal af caféer og restauranter. Havnen har aner tilbage til 1200-tallet, hvor den blev anlagt af venetianerne. Her er smukt med gamle facader og farverige både, der ligger og vugger i havnebassinet.

Den gamle bydel har mange middelalderbygninger med brede stentrapper og store buegange. Rimondi-fontænen, som blev bygget i 1626 for at forsyne byen med drikkevand ligger lige på torvet i den gamle bydel. Her finder du også kirker og moskeer side om side, som et levn fra den osmanniske periode, da tyrkerne invaderede Kreta. På en bakke bag havnen ligger Fortezza-slottet, som oprindeligt blev bygget for at beskytte byen mod angreb fra pirater.

I den gamle bydel er der et stort udvalg af butikker og her er vitterligt noget for enhver. I bydelens smalle stræder og i hele havneområdet er der mange caféer, musikbarer og gode spisesteder, hvor der er livligt til langt ud på natten.

Stranden starter midt i Rethymnon og strækker sig flere kilometer langs kysten kun brudt af små klippefremspring. Strandene er mærket med blå EU-flag og varierer mellem fint sand, grovkornet sand og småsten. Udvalget af vandsportsfaciliteter er stort og varieret, og her finder du også parasoller og liggestole til udlejning.

Langs Rethymnon kystlinje ligger adskillige små kystbyer såsom Adele, Platanes, Scaleta og Asteri.

Det er nemt at rejse rundt Kreta, uanset om du lejer en bil, motorcykel eller knallert. Der er også busser til Heraklion og Chania flere gange om dagen, og fra havnen i Rethymnon er der daglig færge til Piræus på fastlandet.

Afstanden fra Rethymnon til lufthavnen i Chania er ca. 60 km, og til Heraklion er der ca. 80 km.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Rethymnon
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan 14°C 8°C 17°C
Feb 14°C 8°C 16°C
Mar 16°C 9°C 16°C
Apr 20°C 12°C 17°C
Maj 25°C 15°C 20°C
Jun 29°C 19°C 23°C
Jul 31°C 21°C 26°C
Aug 30°C 21°C 26°C
Sep 28°C 19°C 26°C
Okt 24°C 16°C 24°C
Nov 19°C 12°C 21°C
Dec 16°C 10°C 19°C
Prognose for Rethymnon