Las Palmas

På den nordlige del af øen Gran Canaria ligger Las Palmas, som på en og samme tid er en moderne storby og en traditionel havneby. Først og fremmest er byen dog kanariernes egen by. I en storby som denne finder man gode shoppingmuligheder både på det store hovedstrøg Calle de Triana og i byens mange centre. Et besøg i den gamle bydel kan også anbefales, da man her virkelig kan fornemme historiens vingesus. I bydelen ligger katedralen, Santa Ana, museer og hyggelige restauranter. I Las Palmas åbner tapasbarerne ikke før ud på aftenen, og folks naturlige mødested er Santa Catalinaparken, som mest af alt ligner en stor udendørscafé i byens hjerte. Et andet mødested, som er oplagt hvis man er på jagt efter sol går langs stranden er den berømte Las Canteras stranden, der skulle være verdens 3. største strand beliggende inde i en by. Omkring jul og påske afholdes en fantastisk sandslotsfestival på stranden, her kan man beundre store bygningsværker af sand som er udstillet langs havet. Las Palmas ligger ca. 15 km fra øens lufthavnen.

Vil du have en super storbyferie eller en herlig dag med shopping så er Las Palmas stedet

På de kanariske øer er der to provinser, Santa Cruz de Tenerife og Las Palmas de Gran Canaria. Las Palmas er altså hovedstaden i både provinsen og på øen Gran Canaria. Siden castillianske tropper invaderede øen i 1478 og slog lejr i palmeskoven ved udløbet af floden Guinguada, har byen haft navnet Las Palmas altså “Palmerne”. Sporene efter den historiske byen finder man i bydelen Vegueta, som kom på UNESCOs verdensarvsliste i 1990. I Vegueta finder du blandt andet Santa Ana katedralen og Colombus-museet. En vandring i bydelen giver en følelse af at være sendt tilbage til byens storhedstid.

I dag er Las Palmas den største byen på Gran Canaria. Med det imponerende omfang af hoteller, lejligheder, forretningsliv og havnen Puerto de la Luz har byen et internationalt præg. Udover at være en af Europas største havnebyer har Puerto de la Luz også en havn til mindre både. Her samler jordomsejlere sig i løbet af efteråret for at sejle sammen over Atlanteren til Sydamerika i november måned.

En storbyer kan oplagt spenderes i urbane Las Palmas. Her finder du et myldrende kulturliv med udstillinger, teater og koncerter. Her kan man blandt andet opleve Las Palmas Kammerorkester, som er et af de ældste i verden. Man kan også tage en tur til det nye og monumentale koncerthus, Alfredo Krauss, som bliver besøgt af verdensstjerner.

Den længste handelsgade hedder Calle de Triana, og her ligger de fleste mærkevarebutikker. Langs hele Triana udgår der tværgader med små gyder og krogede sidegader, som det er værd at tage en smuttur nedad. I dette mylder finder du små og store restauranter, som serverer lokal og international mad. Las Palmas har et utal af små og stor indkøbscentrer både i byen og lige udenfor byen.

Trænger du til sol og badeliv, har byen flere store og fine strande. Den aller bedste, med kvalitetsstemplet EU’s blå flag, er Playa de las Canteras. Denne strand siges at være verdens tredje største strand, beliggende inde i en by. Las Canteras er også navnet på strandpromenaden, som strækker sig fire kilometer langs stranden. Her er der et livligt fra morgen til aften. Både til jul og påske kan du hvert år opleve stor udstilling af kunstneriske bygningsværker af sand på denne stranden. Et udvalg af kunstnere fra hele verden bliver hvert år inviteret til at deltage i udstillingen.

Mellem havnen Puerto de la Luz og Las Canteras ligger parken, Santa Catalina. Her ligger caféer og restauranter tæt. I karnevalstiden (januar/februar) og ved store festivaler, som WOMAD (world of music and art i november), bliver der rigget store scener til hvor der afholdes flotte koncerter. Parken er også samlingspunkt for ældre og yngre mænd og kvinder, der samles for at tage et “slag” kort, skak eller domino. På havnesiden af parken finder du “Museo Elder de la Ciencia y la Tecnologia”, som er et imponerende teknisk museum.

I en radius på ca en time med bil ut fra Las Palmas har du mange små maleriske småbyer som absolut er et besøg værd.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Las Palmas by
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan 21°C 15°C 21°C
Feb 21°C 15°C 20°C
Mar 22°C 15°C 19°C
Apr 22°C 16°C 20°C
Maj 23°C 17°C 20°C
Jun 25°C 19°C 21°C
Jul 26°C 20°C 22°C
Aug 27°C 21°C 23°C
Sep 27°C 21°C 24°C
Okt 26°C 20°C 24°C
Nov 24°C 18°C 23°C
Dec 22°C 16°C 21°C
Prognose for Las Palmas by