Billede af Tenerife

Tenerife

Tenerife er den største af De Kanariske Øer, som tilsammen består af 8 beboede øer og flere små ubeboede. Øen har et varieret landskab med bjerge, frodig natur, ørkenlandskab, smukke strande og en lang række byer og feriebyer med hver sin karakteristiske charme.

Det behagelige klima gør Tenerife til en destination, som frister hele året rundt, sommer som vinter. 

Strande og feriebyer

Feriebyerne ligger spredt rundt langs store dele af kysten. Længst i nord, i enden af den frodige Orotavadalen, ligger den charmerende, kanariske by \[\Puerto de la Cruz. Her er få strande, men til gengæld store havbassiner designet af arkitekten César Manrique fra Lanzarote. I syd ligger de populære feriebyer Playa de las Américas og Los Cristianos med et livligt ferieliv og lange, flotte strande. På vestkysten ligger Los Gigantes i et smukt kuperet område med strande af lavasand.  

Restauranter, madoplevelser og shopping

Det er enkelt at spise godt på Tenerife. Der findes restauranter og spisesteder i de allerfleste prisklasser, som serverer traditionelt spansk mad, nydelige fisk- og skaldyrsretter og tapas til en hver smag. Husk at bestille papas arrugadas con mojo, som er små kartofler med skræl kogt i ekstra salt med vand og serveres med en pikant rød eller grøn sovs ved siden af. Herligt! Er du til internationalt mad, da er det heller ikke noget problem. De fleste køkkener er repræsenteret på øen. Er du ude efter gode shoppingmuligheder, da er det en god idé, at tage turen til øens hovedstad Santa Cruz, som i øvrigt er en myldrende, spændende spansk by. Er du først i storbyen, hvorfor ikke tage turen forbi den smukke, gyldne strand Playa de las Teresitas, som ligger lige udenfor hovedstaden. Stranden regnes som den smukkeste på hele øen.

Naturoplevelser og udflugter

Naturen på [[/charter/spania/kanarioyene/tenerife] er utroligt varieret. Nordsiden af øen har klippelandskaber med små bugter med mørkt lavasand. Ca. midt på øen ligger nationalparken med Teide, som er Spaniens højeste bjerg med sine 3718 meter over havets overflade. Den grønne Orotavadalen strækker sig fra skyggerne til vulkanbjerget Teide. Her er der frodige bananplantager, vingårde, bratte klipper og og fyrreklædte fjeld, og - de største udgaver af vores kære julestjerne-plante som du nogensinde har set.  Dette er et populært terræn at vandre i og der er en række markerede stiger. Langs hele sydkysten ligger der smukke strande rad og række, med stor variation i udseende og størrelse. 

Golf

Golf er en populær aktivitet på Tenerife og der ligger flere golfbaner på øen. Du kan spille golf hele året. Højsæsonen varer som regel fra oktober til april.

Søg efter rejser til Tenerife

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Tenerife:

DagDag NatNat BadBad
Januar 20°C 14°C 18°C
Februar 21°C 14°C 18°C
Marts 22°C 15°C 18°C
April 23°C 16°C 18°C
Maj 24°C 17°C 18°C
Juni 26°C 19°C 18°C
Juli 28°C 20°C 21°C
August 29°C 21°C 22°C
September 28°C 21°C 23°C
Oktober 26°C 19°C 22°C
November 24°C 17°C 18°C
December 21°C 16°C 18°C

Prognose for Tenerife:

Fly + hotel

Puerto de la Cruz ★★★ 5n 2.730,-
San Miguel de Abona ★★★ 5n 3.189,-
Golf del Sur ★★★★★ 7n 3.256,-
Playa de las Américas ★★★ 5n 3.283,-
Playa de Fanabé ★★★ 5n 3.334,-
Los Cristianos ★★★ 7n 3.445,-
Santa Úrsula ★★★ 7n 3.545,-
Los Gigantes ★★★ 7n 3.650,-
Callao Salvaje ★★★ 7n 3.724,-
Santa Cruz de Tenerife ★★★ 4n 3.748,-

Søg efter rejser til Tenerife

Kort

Tenerife

Destinationer i Tenerife

Flere destinationer