Alcudia

Alcudia er kendt for sine langstrakte strande, fine sand og gode bolig forhold. Byen har siden 1992 været erklæret økoturismedestination, hvilket betyder, at bruger du dine penge her går pengene tilbage til lokalsamfundet og til bevarelse af byens historie. I området omkring byen kan man opleve smukt udsmykkede gravhuler og et sindrigt vandingssystem som blev konstrueret mens under byen var under muslimske styre. Alcudia har en hyggelig havn, gode restauranter og endda et par diskoteker. Både familier og par ynder at tage til byen, der ligger 35 kilometer fra Palmas lufthavn.

Kilometervis af lyse strande med finkornet sand i Alcudia

De fleste ting i byen ligger inden for gåafstand. Der findes flere forskellige aktiviteter og vandsport af forskellig slags, men også sportsaktiviteter som tennis, go-cart og ridning. I Alcudia er der endda også et par diskoteker.

Dette sted er mange børnefamiliers paradis, dels fordi stranden er så børnevenlig, og dels fordi den er lang, bred og lavvandet. De fleste af hotellerne i Alcudia ligger ikke langt fra stranden, og mange af dem tilbyder underholdning flere aftener om ugen. Alcudia er dog ikke bare et familieparadis. Også mange par rejser hertil. Her er der et godt udbud af barer og restauranter, hvor man spiser og drikker godt fra det spanske eller internationale køkken. Man bor godt på de velholdte hoteller eller i lejlighedskomplekserne.

Hver tirsdag og søndag arrangeres der marked i byen, og det trækker mange turister til. På markedet sælges alt fra krimskrams til grøntsager.

I 1992 blev Alcudia erklært som mål for økoturisme, hvilket indebærer at indtjeningen på turismen i byen bliver ført tilbage til samfundet, blandt andet for at bevare og genopprette historiske seværdigheder.

Der har boet mennesker ved Alcudia så langt som 3000 år tilbage i tid, og der er flere flotte dekorerede gravhuler i området. Gennem den muslimske perioden blev landbrugskulturen udbygget og et finurligt vandingssystem blev konstrueret i området omkring byen. Fra 1229 var Alcudia tilbage på spanske hænder og gennem hele den tidlige middelalder blev der bygget bymure for at beskytte mod pirater. Det var ikke før i 1779, da havnen blev bygget, at der blev stabilitet for beboere og handlen i Alcudia.

Afstanden fra Palma lufthavnen er ca. 55 km.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Alcúdia
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan 15°C 4°C 15°C
Feb 16°C 4°C 14°C
Mar 17°C 4°C 15°C
Apr 19°C 6°C 16°C
Maj 23°C 10°C 20°C
Jun 27°C 15°C 23°C
Jul 31°C 17°C 26°C
Aug 31°C 18°C 26°C
Sep 28°C 16°C 26°C
Okt 23°C 12°C 24°C
Nov 19°C 8°C 21°C
Dec 16°C 5°C 18°C
Prognose for Alcúdia