Den berømte strandpromenade i Nice, Promenade des Angles

Den berømte strandpromenade i Nice, Promenade des Angles

Nice

Nice er hovedstaden og den største by på Den Franske Riviera. Det er en livlig sydfransk by med en fantastisk strand og en 8 kilometer lang strandpromenade.

Det er et centrum for kultur, mad, shopping og natteliv. Her er der gallerier, markeder, delikatesseforretninger og en livlig, meget charmerende gammel bydel. Og med Nice som udgangspunkt er det nemt at komme rundt til de nærliggende byer langs rivieraen enten med tog, lokalbus eller lejebil.

Verdensberømt strandpromenade

Promenade des Anglais, som ofte kaldes for "La Prom" af indbyggerne i Nice, er den 8 kilometer lange strandpromenade, hvor folk spadserer, jogger, cykler eller ruller på rulleskøjter, mens åbne biler cruiser langs den palmeklædte gade. Fodgængere sætter sig gerne på en af de mange bænke for at nyde udsigten over stranden, bugten og de mange yachter og krydstogtskibe, der sejler ude på det turkisblå hav. Flere steder langs strandpromenaden ser man skilte til diverse strandklubber, hvor Beau Rivage er den mest kendte, og HI Beach måske er den mest trendy, selvom det sidste som bekendt skifter hurtigt.

Gammelbyen

Den ældste del af Nice er et meget charmerende sted at udforske til fods. Her er der livlig stemning blandt fortovscafeer, butikker og restauranter, samtidig med at stemningen er både lun og charmerende. Her er smalle gader og huse i gult og rødt med grønne vinduesrammer. Her hænger tøjet til tørre uden for vinduerne og mellem gaderne, og det er ikke underligt, hvis man pludselig tænker på en scene eller to i Disney-filmen "Lady og Vagabonden". Er du tidligt oppe, kan det være meget hyggeligt at besøge markedet Cours Saleya, om ikke for at handle, så i det mindste for at kigge.

Natteliv, mad og drikke

Nice har restauranter for enhver smag og pengepung. Her er mange meget gode fiskerestauranter, og ofte vil du opleve, at mange retter serveres à la Provencale, hvilket betyder, at retten indeholder tomater eller tomatsovs og er krydret med urter og hvidløg. Andre steder er de franske retter påvirket af det italienske køkken, hvilket sikkert skyldes, at Italien kun ligger tre mil væk. Nattelivet i Nice er meget varieret, og næsten uanset hvad du er interesseret i, vil du kunne finde en festival, bar eller natklub, der passer til dig. Diskotekerne åbner gerne ved 23-24-tiden og holder åbent, indtil solen står op.

Shopping

Nice er et shoppingparadis. Hvis du er interesseret i eksklusive modebutikker, vil du finde de fleste af dem her. Der er også billige kædebutikker, små uafhængige butikker og markeder. Dette er også stedet at købe god olivenolie, spændende krydderier og antikviteter af alle slags. Mange af butikkerne ligger omkring Avenue Jean Médicin.

Udflugter

Det er meget nemt at tage på udflugt fra Nice både med tog, bus eller lejebil. Afstandene er korte langs rivieraen, og de mere eller mindre eksklusive byer ligger og venter som små perler på en snor. Der er kort afstand til både Cannes, Saint-Tropez, Antibes og Monaco, som alle kan besøges på en

Søg efter rejser til Nice

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Nice:

DagDag NatNat BadBad
Januar 13°C 5°C 14°C
Februar 13°C 6°C 13°C
Marts 15°C 8°C 14°C
April 16°C 10°C 15°C
Maj 20°C 14°C 19°C
Juni 24°C 17°C 23°C
Juli 27°C 20°C 24°C
August 27°C 20°C 25°C
September 24°C 17°C 23°C
Oktober 21°C 13°C 21°C
November 16°C 9°C 18°C
December 14°C 6°C 16°C

Prognose for Nice:

Flere destinationer