Mallorca

Mallorca er en af Middelhavets mest populære ferieøer og en feriefavorit hos danskerne siden tresserne. Øen har det hele: masser af aktiviteter, fine strande, god shopping og spændende gastronomi.

Mallorca ligger i Middelhavet, og er den største ø i øgruppen Balearerne (Mallorca, Menorca, Formentera, Ibiza, Cabrera og Conillera) udenfor Spaniens fastland. Mallorca har siden halvtredserne haft turisme som sin hovedsagelige ernæring, men man eksporterer efterhånden også lidt vin og andre fødevarer. Mallorca har været beboet i over 6.000 år, men det er først da øen bliver en del af det romerske rige (123 f.kr)  at der kommer gang i udviklingen. Byerne Palmeria (Palma) og Pollemntia (Alcudia) bliver grundlagt her for ca. 2.000 år siden.  Mallorca har gennem historien været en del af forskellige kongeriger og imperier, og fra midten af 1300-tallet en del af Spanien.

Foruden turismen, kommer Mallorcas indtjening fra salg af vin, olivenolie og lidt citrusfrugter. Tidligere var salt en vigtig eksportvare, men minerne er ikke længere i drift.

Mallorcas feriebyer har lidt forskelligt at tilbyde. Hvis du vil have fest og farver, er det til området ved Palma Nova / Magaluf du skal bestille din rejse. Strandfavoritten Alcudia er populær bland børnefamilier, her får du også en super strand med det fineste, hvide sand.

Palma er lidt som et mini-Barcelona og fungerer glimrende for dig, som vil kombinere storbyferie med sol og strand. Andre kendte feriesteder på Mallorca er Cala d´Or, Cala Millor, Santa Ponsa og Illetas, forholdsvis rolige byer med afslapning, sol og hav på programmet. Selv om de fleste turister holder sig ned ved kysten, kan det absolut anbefales at leje bil og opdage Mallorcas måske lidt mere ukendte del. Tag gerne op til bjerglandsbyen Valdemossa, Mallorcas måske mest pittoreske by.

Mallorcas lufthavn ligger lige udenfor Palma by, og er en af de mest travle i Spanien og Europa. Du kan flyve direkte til Mallorca fra flere danske lufthavne, om sommeren også direkte.

Hvem vil kunne lide Mallorca?

Der er ikke mange feriedestinationer hvor man kan sige "dette passer for alle" men det kan man altså sige om Mallorca. Her er alt fra fine strande, god shopping, god mad og drikke, masser af forlystelser og mildt klima næsten hele året. Dog vil vi anbefale, at du vælger det helt rigtige sted for dig - der er store forskelle mellem øens forskellige dele.

Hvornår skal man rejse til Mallorca?

Sommeren varer fra starten af maj til sidst i oktober. Det er dyrest at rejse hertil i juli og august. Forår og efterår kan være glimrende perioder at rejse hertil, her har du øen lidt mere for dig selv. Om vinteren skal du ikke vælge en alt for lille destination, da mange restauranter og barer lukker ned - det kan føles lidt kedeligt.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Mallorca
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan. 15°C 4°C 15°C
Feb. 16°C 4°C 14°C
Mar. 17°C 4°C 15°C
Apr. 19°C 6°C 16°C
Maj 23°C 10°C 20°C
Jun. 27°C 15°C 24°C
Jul. 31°C 17°C 26°C
Aug. 31°C 18°C 26°C
Sep. 28°C 16°C 26°C
Okt. 23°C 12°C 24°C
Nov. 19°C 8°C 21°C
Dec. 16°C 5°C 17°C
Prognose for Mallorca