Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

De forenede Arabiske Emirater

Forside » De forenede Arabiske Emirater

De forenede Arabiske Emirater

- en eksotisk blanding af luksus, shopping og storhedsvanvid

De forenede arabiske emirater ligger i Mellemøsten og grænser op til Oman og Saudi-Arabien. Landet har syv emirater der hedder Dubai, Abu Dhabi, Fujairah, Sharjah, Ajman, Ras al-Khaimah og Umm al-Qaiwain. Hovedstaden for alle emiraterne er Abu Dhabi og landets valuta er Dirham (ca. DKK 1,50).

Emiraterne er ekstremt afhængig af olie og er i dag verdens 5. største eksportør af det sorte guld, lige foran Norge. Abu Dhabi ligger i centrum af oliereserverne, mens Dubai fokuserer mere på de finansielle erhverv og turisme. En del af olieindtægterne er investeret i turistindustrien. Dette er især tydeligt i Dubai, men andre emirater som Abu Dhabi har haft den samme udvikling de sidste år. Nogen ville kalde det for storhedsvanvid, men der skal ikke være nogen tvivl om at disse kolossale byggeprojekter tiltrækker mange turister og giver stor arbejdsindvandring fra blandt andet Indien.

Klimaet er egentlig delt ind i to perioder. Oktober til april er højsæson og her falder temperaturen til godt under 30 grader og giver et behageligt klima. Der kan falde nogen regn, men kun i korte perioder. Maj til september kan der være dage på godt over 40 grader og med en meget høj luftfugtighed.Dubai

Farverige og forførende Dubai - en ægte ørkenoase

Dubai var for bare nogle årtier siden en lille fiskerlandsby, men har i dag vokset sig til en af verdens mest spændende metropoler. Byen sætter fortsat nye verdensrekorder, hvad enten det er verdens højeste bygning, verdens eneste 7-stjernede hotel, verdens største shoppingcenter eller verdens største indendørs skibakke(!). Det er helt forståeligt at Dubai er en interessant by, der har noget at tilbyde alle - hele tiden.

Til trods for den rivende udvikling er det stadig muligt at få et glimt af det gamle Dubai som det en gang var. I bydelen Deira er tempoet lidt lavere og her kan man tage en hyggelig vandretur gennem de trange smøger og de mange markeder i den svale aftenluft før middagen indtages på en lokal restaurant. Andre kendte områder i Dubai er Downtown Dubai, Bur Dubai og selvsagt Jumeirah Beach, der er det mest populære område at bo i. Jumeirah Beach er en flere kilometer lang finkornet og lavvandet sandstrand, og parallelt med stranden ligger den hyggelige gågade, The Walk. Bor du på et af strandhotellerne er det skønt at kunne spadsere ud om aftenen og spise "al fresco" på en af de mange restauranter. De sidste år er der også bygget en flot marina der er værd at besøge.

Store dele af Dubai er planlagt således, at man bliver nødt til at blive transporteret for at bevæge sig rundt i byen. Der er hypermoderne vejsystemer og en splinter ny metro og en taxi er altid nem at få fat i, og tilmed temmelig billig.

På grund af en høj standard, relativt kort rejsetid (ca. 5 timer fra København) og det store udvalg af underholdning og aktiviteter, vil Dubai altid være populært for europæiske turister. Her får du storby, strandferie, oplevelsesferie og familieferie i én og samme tur. Dubai kan være meget varmt om sommeren og hvis du rejser med børn er vinterhalvåret det bedste tidspunkt at komme hertil på. Det er nemt at rejse rundt i Dubai, men det kan dog være en god idé at sætte sig ind i lokale skikke og regler hvis du rejser hertil fx. under Ramadanen.
» Bilder og kart fra Dubai
» Læs mer om Dubai

Dubai