Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Frankrig

Forside » Frankrig

Frankrig
Frankrig er på mange områder et smukt, spændende og varieret land - interessant historie, interessant mad- og vikultur, fantastiske steder og seværdigheder. I dette land findes noget for enhver smag. Ønsker man storbyliv, er Paris fantastisk med shopping, caféer, teatre og markeder. Ønsker man sol og bademulighder, er den franske riviera et selvskrevet alternativ. I Nice og Cannes finder man luksusbåde og mennesker, som kan lide at vise sig frem; rivieraen er kendt for sit jetset-præg. Landskabet er smukt, og der er mængder af små byer. Det at rejse mellem disse er en oplevelse i sig selv. Kart Frankrig


Fransk jul


Bordeaux
Byen har ca. 230 000 indbyggere og med forstæder tæller den ca. en million. Her finder man én af Europas største byområder, der har bevaret store dele af 1700-tallets arkitektur. Distriktet har 1400 vinproducenter; mange av dem tager imod besøg og tilbyder rundvisning og prøvesmagning. Distriktet, Aquitaine, kan tilbyde 250 000 km med sandstrand, og det tager ca. 40 minutter med tog fra Bordeaux at komme til den mest populære af strandene, Arcachon. Der finder man også Europas største sanddyne.
» Bilder og kart fra Bordeaux

Disneyland Paris
EuroDisney er en meget god kopi af originalen i Los Angeles. Et besøg her er en uforglemmelig oplevelse for børn i alle aldre.

Der er gode forbindelser med tog og metro ind til Paris centrum.
» Bilder og kart fra Disneyland Paris


Lyon
Lyon ligger i den sydøstlige del af Frankrig. Byen er hovedstaden i departamentet, Rhône og regionen Rhône-Alpes. Lyons storbyområde er med 1.648.216 indbyggere Frankrigs næststørste by.

Lyons gamle bydel står på UNESCOs verdensarvsliste.

Lyon regnes som Frankrigs gastronomiske hovedstad. Den verdensberømte kok, Paul Bocuse, kommer fra Lyon og driver resturanter i byen og dens omgivelser.
» Bilder og kart fra Lyon


Marseille
Byen blev grundlagt for over 2500 år siden og er med sine ca 800 000 indbyggere Frankrigs næststørste by. Hvis man tæller byområdene rundt omkring Marseille med, bor der næsten 3 millioner mennesker her.

Størrelsen taget i betragtning er Marseille ikke et stort turistrejsemål, men byen har fået et løft de senere år, idet turister ankommer med lyntoget fra Paris.

På en af øerne uden for Marseille findes Château d'If, et forhistorisk fængsel, hvor romanfiguren, Greven af Monte Cristo,(af Alexandre Dumas) sad fængslet

I Marseille kan man nyde fransk kogekunst til lokale priser. I udkanten af byen findes flotte badestrande.
» Bilder og kart fra Marseille


Montpellier
Montpellier er en livlig universitetsby med mængder af romantiske parker og udsøgte restauranter. Der findes flere restauranter, som er meget anerkendte og er med i den eftertragtede Guide Michelin. Montpellier er omgivet af smuk, fransk natur og mere end 35 vingårde og slotte. Der findes gode golfbaner i området. Ønsker man at opdage den franske riviera eller de smukke franske småbyer med deres landsbystemning på egen hånd så er Montpellier et godt udgangspunkt. Lej en bil, og kør via D986! Her ligger de små charmerende middelalderbyer efter hinanden som perler på en snor.

Montpellier Airport (MPL) ligger ca. 8 km fra centrum, og der går busser.
» Bilder og kart fra Montpellier


Paris
Der er mange, som har Paris som deres favoritby. Det er let at forstå, for denne by har alt: kunst, kultur, fantastiske bygninger, museer og ikke mindst gode shoppingmuligheder. Mange af verdens beste modehuse har deres hovedkontor og udspring her. Paris er uden tvivl en af Europas og måske en af verdens mest romantiske byer. Der er mange seværdigheder, man bør se og opleve, når man er i Paris: Eiffeltårnet, Champs-Elysées, Sacre-Coeur, Notre Dame, Triumfbuen, Louvre - bare for at nævne nogle. Byen har mange fantastiske restauranter og caféer samt et varieret og spændende natteliv. I Paris finder man en meget speciel atmosfære, som bare MÅ opleves!

Det er enkeltat rejse rundt i Paris med metroen, de fleste seværdigher ligger i gåafstand fra en metrostation.

Mange tager også turen til Disneyland Resort Paris, som ligger 30 km fra Paris. Hertil kommer man lettest med tog. Disneyland er en opplevelse for både børn og voksne. Det findes tre større lufthavne i Paris: Beauvais (BVA), som ligger ca. 85 km fra centrum, Charles de Gaulle (CDG), som ligger ca. 23 km fra centrum og Orly (ORY), som ligger ca. 14 km fra centrum, og herfra går der busser, tog og taxi ind til centrum
» Bilder og kart fra Paris


Rivieraen
Den franske riviera med Nice som hovedstad tilbyder mange velholdte strande, shopping i verdensklasse samt god mad og gode viner. Rivieraen har gennem tiden været et populært sted for kunstnere, bl.a. har Matisse og Picasso opholdt sig her. Jetset-livet sætter også sit præg på livet på rivieraen. I de mange småbådehavne ser man et utal af luksusbåde. Det er enkelt at bevæge sig mellem de forskellige steder på rivieraen, da der er gode forbindelsesmuligheder.
» Læs mer om Rivieraen

Bordeaux | Disneyland Paris | Lyon | Marseille | Montpellier | Paris | Rivieraen