Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Splitkysten

Forside » Kroatien » Splitkysten

Splitkysten
Splitkysten i Adriaterhavet består af mange store og små øer, og der er færgeforbindelse mellem næsten dem alle sammen. Split er centrum i regionen, og det er Kroatiens næststørste by - en blanding af moderne storby og gamle romerske bygningsværker. Kart Splitkysten

Split


Brac
Brac er en af de største øer i det kroatiske ørige. Den smukke natur præger øen, og der dyrkes en masse, bl.a. oliven, vindruer og citrusfrugter.

Til Brac er det transfer med båt mellom Split og Supetar.
» Læs mer om Brac


Hvar
Øen, Hvar, har længe været et populært rejsemål med mange tilfredse og tilbagevendende gæster. Som resten af Kroatien er Hvar omgivet af krystalklart vand og en smuk og frodig natur. Strandene er af sten, og man bader fra klipper og badetrapper. Ønsker man at tage på udflugt, er det en oplevelse at ta´ en bådtur ud i skærgården. I sommermånederne er tempoet på nattelivet højt med mange koncerter og andre arrangementer. Der er meget at opdage på Hvar, og der er gode muligheder for dykning, surfing og sejlads i den smukke skærgård.

For at komme till Hvar foretager man en bådrejse på ca. 1½ time, og bådene afgår fra havnen i Split. Det tager 30-45 minutter fra lufthavnen at komme til Split.
» Læs mer om Hvar


Makarska
Makarska er en lille by med et aktivt og travlt folkeliv. Her er der mange butikker, caféer, restauranter og barer. Havnen i Makarska er betydningsfuld for turismen i området, og der arrangeres flere bådture ud i skærgården herfra. I Makarska er der en lang stenstrand, som er velholdt. Her kan man tage et forfriskende bad i det krystalklare vand.
» Bilder og kart fra Makarska

OMIS
Omis i Kroatien er en lille hyggelig by mellem Split og Makarska. Her finder du den flotte riviera, måske et af Kroatiens flotteste områder overhoved. Omis ligger i hjertet af Dalmatien, så her er stilen typisk middelhavsagtig, afslappet og åbensindet. Hoteller og værelser at overnatte i er der mange af, og priserne er fornuftige. Foruden gode restauranter er her mange gode vinbarer og vinbutikker. Lidt udenfor byen ligger så de fine strande, de små bugte, den flotte natur og det rene hav. Hvis du er til aktiv ferie, prøv rafting på Cetinafloden, klatring, snorkling, dykning eller windsurfing. Eller gå bare en tur i den flotte natur! Storbyen Split og byen Salona ligger en halv time væk fra Omis.
» Bilder og kart fra OMIS

Podgora
I den lille by Podgora er der fuld af liv og røre. Her blandes strandliv med byliv og langs den fine strandpromenade ligger der mange hyggelige caféer og restauranter. Stenstranden i Podgora er, som de fleste i Kroatien, velholdt.
» Bilder og kart fra Podgora

Split
Dette er Kroatiens næststørste by; hvis man medregner forstæderne er befolkningen på ca. 300 000. Her finder man både imponerende arkæologiske seværdigheder og flotte strande. Split har et stort udvalg af restauranter i alle kategorier.
» Bilder og kart fra Split

Trogir
Trogir ligger i det centrale Dalmatien og regnes for at være en af de smukkeste byer langs den adriatiske kyst. Trogir er bygget på egen ø. Broer forbinder Trogir med fastlandet og den nærliggende større ø, Ciovo. Langs stranpromenaden, Riva, er der et mylder af liv i sommermånederne. Her er der mange fine restauranter, som serverer fisk og skalddyr.
» Bilder fra Trogir

Tucepi
Tucepi ligger på Makarska Rivieraen og er et lille sted med en herlig strandpromenade. Her finder man mange hyggelige restauranter. I og rundt om Tucepi er det alle tiders at gå ture eller leje cykler og på den måde bevæge sig rundt på egen hånd i det smukke landskab. Også i Tucepi er der stenstrand.
» Bilder og kart fra Tucepi

Vodice
Vodice er oprindelig en gammel fiskerlandsby, men har udviklet sig til at være et populært, livligt og charmerende rejsemål. Langs havnepromenaden finder man små fortovscaféer, restauranter, butikker, dalmantinske vinkældre og fiskerbåde. I regionen er der flotte naturområder med dejlige strande, bugter og klippeformationer. Skærgården byder på interessante natur- og kulturoplevelser.
» Bilder fra Vodice

Brac | Hvar | Makarska | OMIS | Podgora | Split | Trogir | Tucepi | Vodice