Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Antalyabugten

Forside » Tyrkiet » Antalyabugten

Antalyabugten
Helt syd på den tyrkiske riviera finder man en række feriebyer, som har mange forskellige ting at byde på. Området kan tilbyde seværdigheder, både når det gælder historie og natur. Et besøg til Pamukkale kan virkelig anbefales. Gennem tusinder af år har varme og kalkholdige kilder bygget et område med kridhvide terrasser op.

Feriestederne ligger som perler på en snor, med Kemer i vest og Alanya i øst. Tilsammen har disse steder noget til alle - både rimelige og luksuriøse hoteller, fantastiske strande, varmt og tørt klima, historie, golf og andre idrætsaktiviteter - og det hele med Taurus som malerisk baggrund.

Kart Antalyabugten

Antalya - Tyrkia - Svensk


Alanya
Alanya er det største og mest besøgte turiststed på den tyrkiske riviera. Her er der to store og flotte sandstrande, som er adskilt fra hinanden med en odde, hvor en middelalderborg fra 1200-tallet står og troner. Alanya har et meget livligt udendørsliv, men man finder også tyrkiske bydele med trange baggårde, bønneråb og tyrkiske mænd, som spiller backgammon.

Fra lufthavnen til Alanya er der ca. 130 km.
» Bilder og kart fra Alanya


Antalya
Antalya er den største by langs den tyrkiske sydkyst - eller rettere sagt: den tyrkiske riviera, og det er en typisk tyrkisk storby. Antalya har en pulserende bymidte, og det er et eldorado for dem, som elsker shopping. Den ældre bymidte består af smalle gader, som leder ned til Antalyas gamle havn.

Fra lufthavnen er der ca. 15 km til centrum.
» Bilder fra Antalya


Belek
Når man rejser til Belek, er det for at nyde sol og vand på en luksuriøs måde. Her er de fleste af hotellerne førsteklasses, og de ligger direkte ved havet. De har ofte private strande. Belek er velegnet til golf, og der er fem internationale golfbaner, som ligger ved det rolige og smukke hav - omgivet af pinje- og eukalyptusskov.

Hvis man bliver træt af stilheden i Belek, er det let at tage med minibus til en af de nærliggende byer, fx til Dolmus, som ligger ca. 30 km fra Belek. Dolmus er et besøg værd med sin gamle bilfrie bymidte og rigtig mange butikker, barer og restauranter.

Afstanden fra lufthavnen til Belek er ca. 30 km.
» Bilder og kart fra Belek


Kemer
Kemer er en hyggelig lille landsby, omgivet af Taurusbjergene, med smuk grøn pinjeskov på den ene side og det krystalklare og blå vand på den anden. For ikke så længe siden var Kemer en lille by, hvor de levede af fiskeri og agerbrug. Lillebycharmen findes stadig, der er lav bebyggelse og en rolig og afslappet atmosfære. Ved marinaen i Kemer er der mange hyggelige restauranter, hvor man kan sidde ude, og herfra kan man tage på bådudflugter. Disse kan virkelig anbefales.

Afstanden fra lufthavnen til Kemer er ca. 60 km.
» Bilder fra Kemer


Side
Side er en hyggelig og charmerende gammel by med en masse historiske mindesmærker. Den gamle bymidte er bilfri, og i de mange smalle passager er der basarer, restauranter og barer. Side har fantastiske lavvandede og finkornede sandstrande. Hvis man vil se sig lidt omkring i området, er det enkelt og billigt at tage med minibus (Dolmus). Side ligger mellem Antalya og Alanya, og det tar´ ca. en time med Dolmus at køre til en af disse byer.

Afstanden fra lufthavnen til Side er ca. 70 km.
» Bilder og kart fra Side

Alanya | Antalya | Belek | Kemer | Side