Italien

Italien har enormt meget at tilbyde, og i dette store land kan du nyde af sol og strand, storbyoplevelser, smuk natur, alpine oplevelser, arkitektur og masser af spændende historie. Og husk det fantastiske køkken, den gode shopping og den gode vin! Italien er et stort land, nogenlunde syv gange større end Danmark, så det er en god idé at vælge hvilken del af landet du vil opleve og hvad ferien skal indeholde.

Til forskel fra Spanien i vest, og Kroatien og Grækenland i øst, er der faktisk ikke det helt store udvalg af charterrejser til Italien. Der er ofte charterafgange til Sicilien og Sardinien, og fra tid til anden enkelte charterrejser til den italienske Adriaterhavskyst, men så er der heller ikke mere at komme efter. Så hvis du vil til Italien, skal du oftest selv bygge din rejse ved at booke flybilletten, hotellet/hotellerne og meget gerne også en bil – hvis rejsen skal indeholde mere end italiensk storbyferie i f.eks Rom, Milano, Venedig, Firenze, Napoli eller Pisa.

Netop når vi snakker storbyferie er hovedstaden Rom en af danskernes store feriefavoritter. Foruden den helt særlige stemning som Rom har, ligger jo også her klassiske ferieoplevelser som Colosseum, Fontana di Trevi og Vatikanet. Venedig skal man have besøgt en gang i livet, Pisas verdensberømte skæve torn er et hit hos de fleste, shoppingen i Milano er i verdensklasse og hvis du er til kunst og kultur, skal Firenze være på din bucketlist.

Hvis det er sol og strand du vil have, er Sicilien og Sardinien to populære italienske feriemål.  De er Middelhavets henholdsvis anden og tredje største øer, i øvrigt! Inde på fastlandet er der også en masse fine strande at komme efter. Syd for Napoli ligger f.eks Amalfikysten, med nogle af Italiens og måske hele Europas smukkeste kyststrækninger. Bo er par nætter i f.eks Positano eller Sorrento, tag en dagstur over til den smukke ø Capri og lev la dolce vita.

Toscana regnes for at være en af Italiens smukkeste regioner, med bølgende landskaber, pittoreske små byer – og masser af gode vine. Hvis du vil rejse til Toscana, starter du med at flyve til Firenze eller Bologna. Bologna er også en yderst charmerende by.

Hvem vil kunne lide Italien?

Italien tilbyder et kæmpe udvalg af oplevelser og feriemuligheder. Her er alt fra sol og strand til storbyferie og naturoplevelser. Det er en kæmpe fordel at leje bil, når man rejser til Italien, og du skal være klar til at kunne lidt mere selv, end i forhold til en chartertur til en græsk ø eller til et All Inclusive-hotel i Tyrkiet. Italien er ikke et udpræget billigt land at rejse i, men kvaliteten og ikke mindst charmen er ofte i top.

Hvornår skal man rejse til Italien?

Om vinteren er der masser af sne i de italienske alper og ofte helt ned til Torino eller Milano. Samtidigt kan der være over 10 grader og sol i Rom, og næsten forårsagtige tilstande på Sicilien. Hvis du skal besøge en af de italienske storbyer, vent med at rejse frem til april-maj, så er du sikker på lidt lunere vinde.  Sommeren kan være virkelig varm i Italiens sydlige dele, men også langs Adriaterhavskysten øst for Venedig.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Rome ★★★ 2n 521,-
Milan ★★★ 3n 745,-
Bergamo ★★ 3n 953,-
Lido di Venezia ★★★ 3n 1.076,-
Pisa ★★★ 5n 1.154,-
Florence ★★★ 2n 1.181,-
Como ★★★★ 3n 1.199,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Italien
kalender DagDag NatNat BadBad