Billede af Irland

Irland

I Irland bliver man mødt af et smukt og bakket, grønt landskab og hyggelige mennesker. Naturen er storslået, og på vestkysten er den vældig dramatisk med stejle klipper, som ligger ned til Atlanterhavet.

Irlands intressante og spændende historie har fascineret mange, og herfra kommer flere kendte forfattere som bl.a. James Joyce, Oscar Wilde og Jonathan Swift. Der er meget at se og lave i Irland -uanset om man vælger at være i hovedstaden, Dublin, eller om man vil opdage Irland på egen hånd. Vælger man det sidste, anbefales det at leje en bil for at tage på opdagelse på denne grønne ø. Når man er blevet vant til at køre i venstre side, bliver det lige så naturligt som at køre i højre. Nationaldrikken er Guiness - det sorte øl med det tykke hvide skum.

Rundt omkring i Irland ligger der flere wiskeydestillerier. Mod syd ligger bl.a. Midleton, hvor Jameson, Black Busch, Paddys og Bushmills m.fl. brygges. Hver by, man kommer til, har sin egen pub, og den er et naturligt samlingssted for byens indbyggere. Flere aftener om ugen spiller bands live og karaoke. Pubkulturen i Irland er imødekommende og venlig. Andre steder, som er værd at besøge, er Cork, Kilkenny, Killarney og Shannon og naturligvis småbyerne. Rejser man på egen hånd, er B\&B - Bed & Breakfast - et alternativ prismæssigt set, og her får man mulighed for at bo privat hos en irsk familie, som gerne hjælper til med forslag til udflugter m.m.

Dublin lufthavn (DUB) ligger ca. 9 km uden for byen, og der går busser og taxi.

Søg efter rejser til Irland

Vejr og klima

Prognose for Irland:

Fly + hotel

Dublin city ★★★ 2n 1.679,-
Kilkenny ★★★★ 4n 5.791,-
Cork city ★★★★ 7n 9.436,-

Søg efter rejser til Irland

Kort

Ireland

Destinationer i Irland

Flere destinationer