Billede af Albanien

Albanien

Velkommen til Albanien - landet, som er forholdsvis nyt på feriekortet, men som spås en spændende fremtid som nyt rejsemål på lige fod med naboerne rundt Middelhavet. Albanien har både dramatisk natur og flotte strande, og sammen med spændende kultur og en herlig madtradition, som albanerne selv er meget stolte af, kan vi se frem til at lære et land at kende, som har meget at byde på.

De mest populære feriesteder i Albanien er Durres i nord og Saranda helt i syd.

Strande, sol og bad

Strandene langs den albanske kyst er både rullestenstrande og næsten hvide sandstrande. Ved Durres ligger Albanies længste strand. Den strækker sig flere kilometer mod syd og består af fin, næsten hvid sand. Stranden er både lavvandet og børnevenlig med solsenge og vandsportsaktiviteter. En flot strandpromenade følger stranden. Saranda helt i syd er den største ferieby ved den albanske kyst. Inde i byen ligger en smal, grovkornet strand med meget klart vand, og uden for byen er der flere mere finkornede sandstrande. Den mest populære strand i dette område er Ksamil, som ligger en kort bustur syd for byen.

Det albanske køkken

Den albanske madtradition bærer præg af, at landet er nabo både til Grækenland og Italien. Her serveres mad, som vi kender godt, men ofte med en lokal tvist. Dejlig grillmad findes på de fleste menuer sammen med frisk fisk og skaldyr. Her er smagfulde oste og duften af nybagt pizza, der er risotto, lokale gryderetter og pirogger. Den albanske variant af pizza kan bestemt anbefales. Du skal også smage på det, som bedst kan oversættes som "bedstefars smultring", som er en sød sag, der serveres varm fra boder på gaden. Tag gerne turen forbi et lokalt madmarked. Det er en farverig fest for øjet - og smagsløgene.

Udflugter og aktiviteter

Naturen præges af høje bjerge og frodige bakker, og omkring de søvnige landsbyer hyrdes fåreflokke. At rejse ind i det albanske landskab er som en charmerende rejse tilbage i tiden. Tirana er hovedstaden i Albanien og absolut værd at besøge. Den ligger kun 4 mil fra Durres. Byen er en blanding af gammelt og nyt med en moderne bydel fyldt med barer, restauranter og natteliv. Her er farverige markeder, og ikke mindst kan du besøge parlamentets gamle underjordiske beskyttelsestunneler, som i dag er omdannet til et museum.

Søg efter rejser til Albanien

Vejr og klima

Prognose for Albanien:

Fly + hotel

Tirana ★★★ 3n 1.425,-
Vlorë ★★★ 3n 1.465,-
Durres ★★★ 3n 1.475,-
Saranda ★★★ 7n 1.928,-

Søg efter rejser til Albania

Kort

Albania

Destinationer i Albanien

Flere destinationer