Billede af Australien

Australien

Australien er landet og kontinentet "Down Under", så afstandene er enorme. Fra nord til syd er der ca. 3300 km. Det er let at rejse rundt i landet. Hvis man lejer en bil, skal man huske at køre i venstre side.

I den nordlige del af Australien er klimaet tropisk, og i de centrale dele er der ørken. De fleste holder sig til de sydlige dele, hvor klimaet er varmt og tørt året rundt. I Australien findes alt - og endda lidt til!

Canberra ligger ca. 350 km fra Sydney, som er Australiens hovedstad, og det er her Parlamentet ligger. Her kan man tage på guidede ture for at se de unikke bygninger. Canberra er ellers ikke så intressant; det er sandsynligvis ikke et sted, man kommer tilbage til.

I Sydney ligger det verdensberømte operahus, som også består af et koncerthus og en restaurant. Det blev designet af den danske arkitekt, Jorn Utzon, og det tog 14 år at få det færdigbygget. På bygningen finder man sågar sten fra Höganäs. Hustets arkitektur minder om et skib med vind i sejlene. Det siges, at Sydney er søsterbyen til San Francisco; de to steder har samme livsglæde.

En let og lidt anderledes måde hvorpå man kan komme rundt i byen mellem de forskellige attraktioner er med Monorail/Skytrain. Togbanen er bygget på store pilarer højt over mennesker og biler. Stranden ligger altid tæt på i Sydney, bl.a. Bondi Beach, som er stedet, hvor folk mødes og omgås. I Sydney er der mange markeder og basarer, hvor man kan foretage gode indkøb, og de sælger ting, som man ikke kan købe andre steder.

Hvis man ønsker en rigtig flot udsigt og en oplevelse, man ikke glemmer, er Bridge Climb på Harbour Bridge anbefalelsesværdigt for dem, som ikke er bange for højder. Broen stod færdigbygget i begyndelsen af 1930 efter planer, som strækker sig tilbage til 1800-tallet. I Harbour area ligger store hotelkomplekser og konferencebygninger, men der er også flotte shoppingcentre. I Darling Harbour ligger bl.a. Australias Marina Musem, Sydneys Akvarium og Sydneys kinesiske have.

Det mest kendte kvarter er Kings Cross. Måske var det tidligere mest kendt for prostitution og stoffer. De senere årene er der ryddet op i området, og stedet har i dag et stort og varieret udbud af spændende ting. Det er dog stadig det liberale syn, som råder her, tolerancen er høj, og der er ingen, som tager sig af det, der er anderledes.

Søg efter rejser til Australien

Kort

Australia

Destinationer i Australien

Flere destinationer