Billede af Mexico

Mexico

Mexico er et land i Nord-Amerika, der grænser op til USA i nord og Guatemala og Belize i syd. Vestkysten grænser mod stillehavet, mens østkysten omfavnes af det varme caribiske hav. Mexico har mange forskellige floraer. Fra snedækkede fjeldtoppe, til ørken og jungel.

Kridhvide strande, mægtige pyramider og verdenskendt køkken

Landet har et verdenskendt køkken og er så utrolig meget mere end bare taco og fajitas. Man kan spise nye spændende retter hver dag og madlavningskurser er også en populær aktivitet for ferierende.

Et at de mest populære feriesteder i landet er Cancún, på Yucatan-halvøyen i øst. Her finder man fantastiske strande, hvor sandet er så fint at det ligner mel og havet er azurblåt og krystalklart. Klimaet i Cancún er stabilt hele året, med en middeltemperatur på 26 grader om dagen og 21 grader om natten.

Yucatan-halvøen regnes som indgangspartiet til Maya-riget, en civilisation der regerede i området for over 3000 år siden. Mayaerne havde meget nøjagtige metoder til at beregne astronomiske hændelser og afstande til planeter i vores solsystem og er blandt andet kendt for deres avancerede kalender. For det religiøse maya-folk, var pyramider en måde at få kontakt med guderne på. Mange af disse pyramider er godt bevaret den dag i dag, og det anbefales at tage en dagsudflugt for at se nogle af disse storslåede bygningsværker. En af de mest kendte ligger i Chichen Itza, ca. 2 timers køretur fra Cancún.

En dagstur til Tulum-stranden syd for Playa del Carmen er også en populær udflugt. Stranden er flere gange kåret til en af verdens bedste strande og kombinationen af turkist vand, kridhvide strande og mystiske pyramider i baggrunden, giver mulighed for mange fotografiske pletskud.

Cancún er et paradis for scubadiving og snorkling og der arrangeres mange ture ud i golfen. Er man ekstra heldig og er det i sæsonen (maj-sep), får man måske den majestætiske hvalhaj at se.

Centrum af Cancún er livlig og har et stort udvalg af restauranter og barer, både internationale og lokale og der er også bygget et stort og moderne udendørs shoppingcenter her.

Vil man opleve skønne strande, spændende mad, storslået arkitektur og historie, uden at skulle rejse i mange timer mellem attraktionerne, er Cancún og Playa del Carmen de helt rigtige rejsemål.

Søg efter rejser til Mexico

Fly + hotel

Playa del Carmen ★★★ 7n 6.962,-
Tulum ★★ 14n 9.030,-
Isla de Holbox ★★★★ 6n 10.078,-
Cancún ★★★ 14n 10.712,-
San Miguel de Cozumel ★★★★ 6n 12.846,-
Puerto Morelos ★★★★ 14n 13.466,-
Playa Mujeres ★★★★ 7n 15.895,-
Puerto Aventuras ★★★ 14n 15.996,-

Søg efter rejser til Mexico

Kort

Mexico

Destinationer i Mexico

Flere destinationer