Billede af Sri Lanka

Sri Lanka

**Stadig flere og flere forelsker sig i ferieparadiset Sri Lanka. En rejse til landet byder på den smukkeste regnskov, gamle templer, teplantager, små landsbyer og en flora og fauna som vil imponere dig.

Og så er der jo også de smukke strande!**

Sri Lanka er en fantastisk kombination af oplevelser og udflugter, sol og strandliv. Så snart du forlader flyet bliver du mødt af smilende folk, og det hele føles ægte og ikke anstrengt. Srilankanerne er stolte over sit land, sine ældgamle traditioner og sin rige kultur. Det tamilske køkken er et spændende bekendtskab - her får du god mad i ofte ret krydderstærke variantioner. Her er masser af carryretter, og ikke mindst fiskeretterne smager eventyrligt godt.

Destinationer

Selv om en rejse til Sri Lanka byder på mere end bare dasferie under palmetræerne, rejser naturligvis de fleste hertil for at nyde sand mellem tæerne på de flotte strande. De bedste og mest kendte feriebyer og strande ligger ikke specielt langt fra hovedstaden Colombo, det vil sige på vest- eller sydvestkysten. Nogle af de mest populære strandene finder du ved Negombo, Bentota, Galle, Unawatuna og Hikkaduwa.

Klima

Sri Lanka ligger næsten lige på Ekvator, og har et tropisk klima med små månedlige variationer i temperaturen, og året rundt er her plus minus 30 grader. I vandet er det næsten lige så varmt. Den tørreste periode på Sri Lanka er fra november til april, her regner det mindst men du kan sagtens besøge Sri Lanka året rundt.

Prisniveau

Valutaen hedder sri lankisk rupi (LKR). Her får du meget for pengene, selv om Sri Lankas stigende popularitet gør, at her er lidt dyrere nu end for 10 år siden. Men du spiser stadig virkelig godt og billigt på de små, lokale restauranter. Hvis du vil bruge lidt flere penge, kan du spise og drikke på et af de internationale hoteller. Bus og tuk-tuk er en billig måde at rejse på.

Passer for

Sri Lanka er destinationen for dig, som vil komme lidt væk fra de største charterdestinationer, og hvor du kan kombinere strandferie med spændende udflugter til historiske seværdigheder og få de flotteste naturoplevelser. Øen har et fantastisk dyreliv og frodig regnskov - hvor store dele står under beskyttelse af UNESCO.

Sri Lanka blev i 2013 kåret til verdens bedste feriested af Lonely Planet.

Søg efter rejser til Sri Lanka

Vejr og klima

Prognose for Sri Lanka:

Fly + hotel

Negombo ★★★ 8n 6.595,-
Bentota ★★★★ 8n 8.195,-
Galle ★★★★★ 8n 8.195,-
Beruwala ★★★ 8n 8.795,-

Søg efter rejser til Sri Lanka

Kort

Sri Lanka

Destinationer i Sri Lanka

Flere destinationer