Spanien

Spanien er en af danskernes helt store feriedestinationer. Her er også et kæmpe udvalg af destinationer, gode muligheder for sol og varme, masser at se og opleve og ikke mindst mange direkte flyforbindelser fra flere danske lufthavne.

Spanien er jo ikke kun det spanske fastland. Udenfor østkysten ligger de Baleariske Øer med blandt andet Mallorca, Menorca og Ibiza, øer som er ekstremt populære om sommeren, men som jo sagtens kan besøges året rundt. Her er masser af muligheder for at opleve naturen, spise godt og måske komme lidt nærmere den oprindelige fornemmelse af øerne end i løbet af sommeren – selv om temperaturen i havet måske ikke indbyder til at bade.

I Atlanterhavet ligger de Kanariske Øer, som består af samlet syv øer. Gran Canaria er den mest populære ø, Tenerife den største. Fuerteventura bliver mere og mere populær, ikke mindst blandt dem, der ønsker en aktiv ferie. For dig der vil opleve en lidt mindre ø, tag til La Palma eller La Gomera.

Langs Spaniens lange kyst ud til Middelhavet ligger feriestederne på stribe. En af de mest ukendte for os danskere er Costa Brava, kysten fra den franske grænse til området lige nord for Barcelona. En anden lidt ukendt kyst er Costa de la Luz, som groft sagt strækker sig fra et stykke efter Gibraltar og et godt stykke op mod grænsen til Portugal. Syd for Barcelona og Valencia starter Costa Blanca med populære feriebyer som Alicante, Benidorm og Torrevieja. Lige der, hvor Spanien drejer mod syd igen ligger Costa Almeria, som snart efterfølges af Costa del Sol, den spanske solkyst. Fra Mijas og Malaga kommer kendte steder som Marbella, Torremolinos og Fuengirola, bare for at nævne nogle af de mest kendte feriebyer.

I Spanien er der mange fantastiske storbyer og regioner at besøge. Hovedstaden Madrid, kosmopolitiske Barcelona, afslappede Sevilla, kulturens Bilbao, Toledo, Baskerlandet, vindistrikterne ved Toro….Spanien er et kæmpe land med virkelig meget at se og opleve.

Hvem vil kunne lide Spanien?

Med så mange forskellige øer, områder og feriesteder, er her noget for alle. Her er strande, natur, storbyoplevelser, gastronomi, vin, kultur og muligheder for aktiv ferie. Der er dog store forskelle i landet - undersøg nærmere, hvordan den destination du vil til fungerer og hvad du kan forvente at opleve her. Nogle steder er meget turistede, andre mere afslappede og originale.

Hvornår skal man rejse til Spanien?

Generelt kan siges, at jo længere sydpå du rejser i Spanien, desto længere er sæsonen for sol og strand. Sæsonen er meget længere ved Costa del Sol end på f.eks Mallorca eller ved Costa Brava. De Kanariske Øer er groft sagt varme og behaglige at rejse til året rundt. De spanske storbyer kan besøges når som helst, men byer som ligger inde i landet som f.eks Madrid kan blive ekstremt varme om sommeren.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Rincón de la Victoria ★★★ 4n 956,-
Manilva ★★★ 4n 1.021,-
Nerja ★★★ 4n 1.026,-
L'Albir ★★★ 3n 1.048,-
Fuengirola ★★★ 4n 1.061,-
Calpe ★★ 4n 1.068,-
Cala Millor ★★★★ 3n 1.074,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Spanien
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 10°C 0°C
februar 11°C 1°C
marts 16°C 3°C
april 19°C 4°C
maj 23°C 8°C
juni 28°C 12°C
juli 33°C 15°C
august 31°C 15°C
september 27°C 12°C
oktober 20°C 8°C
november 14°C 3°C
december 11°C 1°C